1
Fudbal

Foto: FSS

OGLASIO SE JOŠ JEDAN BIVŠI SELEKTOR: Drulović tvrdi samouvereno – ‘Da sam ja ostao, plasirali bismo se na EURO!’

Objavljeno: 22.11.20 u 10:46

Nekadašnji selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović prokomentarisao je trenutno dešavanje u srpskom fudbalu.

Iskusni stručnjak je istakao da bi se Srbija kvalifikovala na EURO da je ostao selektor.

– Ušao sam u istoriju kao neko ko je Srbiji doneo prvu medelju u fudbalu (omladinsko zlato nas EP). Iz A tima koji sam vodio na četiri utakmice šestorica su sada reprezentativci. Samo jednu utakmcu sam izgubio – od Brazila. Ubeđen sam da bismo otišli na EP pre četiri godine da sam ostao selektor i da bismo danas imali ozbiljan tim – rekao je Drulović za ‘Alo’.

Na konstataciju da zvuči kao da su se ogrešili o njega, Drulović dodaje:

– Tako je, ali ne govorim samo o sebi. Ogrešili su se i o pokojnog Radomira Antića, o Veljka Paunovića, Slavoljuba Muslina… Svi mi se borimo za karijeru, ali činjenica je da svako ko je postigao neki rezultat sklonjen iz nacionalnog tima. To je najveći problem u našem fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ: TAMO BAŠ IMA LOVE: Nekadašnji trener Partizana na novom zadatku u Emiratima – preuzeo je tim koji je ‘zacementiran’ za dno tabele!

Drulović je zadovoljan pobedom ‘orlova’ u meču Lige nacija (5:0), ali…

– Uvek je dobro kada se postigne pet golova, pa još kad pobedu ostvari iznuđeni sastav. Dobro je i što smo ostali u B diviziji Lige nacija, međutim, nismo otišli na Evropsko prvenstvo, a to je bio glavni cilj – zaključuje Drulović.

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela ni posle 20 godina da se plasira na EURO, nakon što ih je u tome zaustavila selekcija Škotske.

Foto: FSS

0
0

1 Komentara

  1. Svi ste vi od Antica do Muslina i poslije njega bili filozofi i lhudi koji su pazili na sebe sa taktikom ne izgubiti a ne pobijediti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter