0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

DAN POSLE – HOLENDER NAKON POGOTKA KOJIM JE ‘PRESUDIO’ PROLETERU: Žao mi je što nisam igrao u derbiju, ali biće ih još, polako…

Objavljeno: 22.11.20 u 13:18

Filip Holender je došao kao pojačanje u napadu, ali ga je povreda koju je zadobio tokom reprezentativne pauze sa nacionalnom selekcijom Mađarske sprečila da debituje na Večitom derbiju.

Za tri nedelje koliko je proveo u dresu crno-belih pokazao je da je neko ko zna da igra fudbal i ko će moći da pomogne ekipi u budućnosti. U 91.minutu igre na utakmici 15. kola LInglong Tire SLS FK Partizan – FK Proleter postigao je prvi gol za Partizan, posle promašenog penala u 61. minutu igre pri rezultatu 0:0.

Ovo mi je treća utakmica koju počinjem i srećan sam zbog gola koji sam postigao. A penal, to moraš da zaboraviš. To se dešava, ali igrač mora da izdrži do kraja posle toga i mirne glave nastavi da traži rešenje ka golu. Kada se takve stvari dese, iako naravno nije u tom momentu prijatno ni ekipi, trenerima, navijačima, cela ekipa mora da veruje da će pogodak doći. Tako je i bilo, verovali smo, momci su bili složni svi do jednog i uzeli smo tri boda – kaže Holender za klupski sajt.

Nisi klasičan špic, na kojoj poziciji i sa kim u paru najviše voliš da igraš?

– Istina je, nisam klasična devetka. Volim da igram u napadu pored nekog ko je klasična devetka, ko izvlači taj prostor i iz drugog plana da pomažemo ekipi maksimalno.

Zbog povrede nisi igrao Večiti derbi?

– Šta čovek može da kaže u ovom trenutku. Žao mi je što nisam mogao i što nismo pobedili, ali igraće se još jedan, pa polako.

Sa ekipom si tek tri nedelje praktično?

PROČITAJTE JOŠ: TAMO BAŠ IMA LOVE: Nekadašnji trener Partizana na novom zadatku u Emiratima – preuzeo je tim koji je ‘zacementiran’ za dno tabele!

– Došao sam sa reprezentativne pauze, onda sam opet sad bio odsutan, ali su me svi prihvatili sjajno od prvog do poslednjeg. Sa Ostojom ( prim.aut Bojan Ostojić) sam u sobi i onda možete misliti koliko je energija na nivou – rekao je Holender u intervjuu za klupski sajt.

Nacionalna selekcija Mađarske se plasirala na EP?

– Fantastičan uspeh i doživljaj. Presrećan sam što smo uspeli da se plasiramo na tako veliko takmičenje. Bilo je ogromno iskustvo igrati za prolaz – završava Holender.

Posle utakmice sa Proleterom očekuje nas Kup u Milanovcu, pa potom i ekipa TSC na strani?!

– Pritisak je sastavni deo fudbala i sve je to normalno. Potrudićemo se da pobeđujemo!

FOTO: FK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter