0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Murinjov čas Gvardioli, Totenhem preko Sitija do vrha tabele

Objavljeno: 21.11.20 u 20:43

Navijači Totenhema konačno imaju ono što su godinama čekali, tim koji može da napadne titulu.

To se videlo u derbiju 9. kola Premijer lige, Totenhem je savladao Mančester siti (2:0) i preuzeo prvo mesto na tabeli na koje bi sutra veče mogao da se vrati Lester.

Građani su igrali svoju igru, ali je s druge strane Murinjo tačno znap šta želi, šta mu je potrebno i plan mu se ostvario nakon taktičke perfekcije, a još jednom se videlo da je Hjon Min Son njegovo najuboitije oružje.

Son je matirao Edersona već u 5. minutu, bila je to akcija u kojoj je sva pažnja centralnih bekova Sitija bila usmerena na Kejna, a u takvim situacijama, stvara se višak prostora za ostale igrače, a Korejac je to iskoristio i pokazao da je među najboljim realizatorima na planeti.

Potom je Siti kružio oko kaznenog prostora domaćina, ali pamtiće se da je Murinjova odbrana izblokirala makad desetak šuteva iz dobrih pozicija De Brujnea, Žezusa, Mareza, Silve…

Pritisak Sitija je trajao sve vreme i on se isplatio pošto su došli do gola, koji je poništen zbog igranja rukom Žezusa, a onda je Totenhem dočekao momenat. Ponovo je pala koncentracija ‘građana’, Dajer je otvorio kontranapad, Kejn asistirao, a Lo Selso zatresao mrežu u 65. minutu.

Argentinac je pogodio samo 35 sekundi pošto je ušao na teren umjesto Ndombelea, a Kejn je asistirao deveti put u devet utakmica ove sezone u prvenstvu.

Totenhem je uradio svoj posao i sada sa čela tabele mirno čeka derbi između Liverpula i Lestera, dok je Siti na osam bodova od prvog mjesta, ima i meč manje od lidera.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter