in , ,

NEMANJA RADONJIĆ VRLO JASAN: Nisu igrali ni selektor ni rukovodstvo, mi igrači smo krivi!

FOTO: FSS

Srbija je porazom od Škotske propustila šansu da se nakon 20 godina plasira na Evropsko prvenstvo, a koliko ga boli taj neuspeh govorio je Nemanja Radonjić, krilni napadač koji je odigrao odlično protiv Rusije (5:0).

– Taj grč ćemo nositi u stomaku ceo život. Još boli i boleće kao najveća sportska rana koju možete da imate. Mnogo mi je žao što nisam zbog povrede bio u mogućnosti da konkurišem za tim protiv Škotske i da pomognem na terenu. Tada sam osećao bol i jednostavno nisam bio u stanju da igram – rekao je Radonjić za ‘Mondo’ i dodao:

– Mi smo izuzetno kvalitetan tim. Videlo se to i protiv Mađarske, kao i ranije protiv Norveške. Koliko god možda iz ovog ugla zvučalo čudno, ali garantujem da bismo se na EP borili za vrh i da bismo mogli sa svima ravnopravno da se nosimo. Zato još više boli to što nismo uspeli da pobedimo Škotsku.

Dotakao se Radonjić i trenutne situacije u srpskom fudbalu, odnosno sve češćih napada na FSS. Podsetimo, nedavno je Nemanja Vidić prolsedio otvoreno pismo javnosti u kom je žestoko udario na Savez.

– Nisu igrali ni selektor, ni rukovodstvo. Na terenu su bili igrači, prema tome jasno je čija je odgovornost najveća. I niko od nas igrača ne beži od toga. Nama je sigurno najteže, propustili smo veliku šansu. Imali smo maksimalnu podršku Saveza na čelu sa predsednikom Kokezom sve vreme. Sjajne uslove za pripremu u Staroj Pazovi, dobar i kvalitetan tim oko reprezentacije.

– Potrudićemo se da se nikada više ovako nešto ne ponovo. Gorak ukus… Imali smo perfektne uslove, pružili 200 odsto, nismo uspeli i svi smo plakali zbog toga… Ali ponavljam, idemo dalje, svi zajedno. Verujem u svoje drugove, verujem u sve ljude koji su bili oko nas, verujem i u Savez i znam da ćemo uspeti da se izdignemo iznad ove situacije. Da možemo pokazali smo i protiv Rusije – jasan je Radonjić.

 

 

FOTO: FSS

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘RAT’ MURINJA I SAUTGEJTA SE NASTAVLJA: Portugalac ‘prozvao’ selektora Engleske, a evo šta je razlog!

SUPERLIGA SRBIJE: Minimalac Inđije protiv Radničkog