0
Evropske lige

FOTO: Youtube/printscreen

HALAND ULAZI U ODABRANO DRUŠTVO: Norvežanin najbolji za proteklu godinu!

Objavljeno: 21.11.20 u 09:35

Fudbaler Borusije Dortmund, Erling Haland, osvojio je nagradu ‘Golden Boy’ (Zlatni dečak) za 2020. godinu.

Tu informaciju je potvrdio dobro obavešteni italijanski novinar, Fabricio Romano.

Vunderkind iz Norveške je tokom proteklih godinu dana, prvo u Salcburgu, a onda i Borusiji nastavio da napreduje velikom brzinom do vrhunskog nivoa fudbala, što je potvrđeno i kroz nagradu za igrača koji najviše obećava.

Nagradu dodeljuje ‘Tutosport’ nakon glasanja tima eksperata, a u izboru su po tradiciji igrači do 21 godine, od kojih se očekuje da postanu zvezde.

Da Haland nije ‘čudo za jednu sezonu’, potvrđuje i u ovoj sezoni jer je na 11 takmičarskih utakmica za Borusiju dao isto toliko golova.

On je prošle zime za 20 miliona evra prešao iz Salcburga u Borusiju i ispostavio se kao pun pogodak nemačkog velikana. Igrao je dobro i za Norvešku za koju je ovaj 20-godišnjak upisao sedam nastupa i šest golova.

Pre Erlinga, nagradu su prethodnih godina dobijali Kilijan Embape za 2017. godinu, Matijs De Liht za 2018. i Žoao Feliks za prošlu godinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter