0
Fudbal

NAMA JE UBEDLJIVO NAJTEŽE: Reprezentativac Srbije otvorio dušu nakon neuspeha ‘orlova’ u kvalifikacijama za EURO!

Objavljeno: 20.11.20 u 19:47

Fudbalski reprezentativac Filip Mladenović istakao je da je fudbalerima najteže pao novi neuspeh u kvalidikacijama za EURO.

Imala je naša reprezentacija šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo nakon 20 godina, međutim, u tome nas je sprečila selekcija Škotske.

Posle Škotske usledila je Liga nacija, gde je Srbija odigrala 1:1 sa Mađarskom i deklasirala Rusiju sa 5:0, čime je opstala u B diviziji.

Mladenović je o raznim temama pričao u intervjuu za ‘Žurnal’.

– Igrali smo jako dobro. Dali smo dobar odgovor na sve što nam se prethodno dešavalo. Nije Rusija bila u podređenom položaju, posebno u uvodnom delu meča. Pitanje je šta bi se desilo da smo primili gol u prvom minutu, da Rajković nije sjajno odbranio šut Zapolotnog. Kasnije nam se sve lepo otvaralo, uživali smo u igri i malo stavili u stranu neuspeh u baražu – rekao je Filip Mladenović.

Teško je bilo igrati posle Škotske.

– Naravno. Na kraju smo uradili ono što niko nije očekivao. Pregazili smo Ruse, učesnike evropskog prvenstva.

Bez obzira na pobedu protiv Rusije, i dalje ostaje veliki žal zbog neuspeha u kvalifikacijama.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO OVAJ ČOVEK NEMA SREĆE: Taman što je ‘eksplodirao’, Luku Jovića ‘poterao’ novi maler!

– Snosimo odgovornost što nećemo igrati na kontinentalnom šampionatu. Nama je najteže. Niko ne može da kaže da ga neuspeh boli više od nas, niti da nam ospori želju. Imali smo zicer na domaćem terenu, nismo ga iskoristili. Danas ne postoje reprezentacije za potcenjivanje, posebno ako dođu do baraža.

Kritike su oprdavdane?

Potrebne su analize, ali ne volim kad se baca drvlje i kamenje na bilo koga. Imamo kvalitetne igrače, posebno mlade. Moramo da stvari gledamo sa vedrije strane. Puočeni iskustvom iz duela sa Škotima ne smemo da dozvoljavamom sebi kikseve. Igra protiv Rusije pokazuje da smo izabrali dobar put, da možemo da napredujemo. Nemamo mnogo vremena, ni prostora da patimo. Najbolje je da se okrenemo novim obavezama. Drugačiji pristup ništa nam dobro neće doneti. Od marta nas očekuju kvalifikacije za SP, takmičenje na kojem nameravamo da budemo.

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter