in ,

ŽIVEO JE ZA CRVENO-BELE BOJE: Zvezda se na emotivan način oprostila od čuvenog glumca!

Juče smo izgubili velikana srpskog glumišta.

Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini. Poznato je da je Bekjarev bio veliki navijač Crvene zvezde.

Bio je i član Skupštine kluba, a tim sa Malog Kalemegdana se od glumca oprostio na emotivan način.

Tekst Vam prenosimo u celosti:

Poznati srpski glumac, veliki navijač Crvene zvezde i član Skupštine našeg košarkaškog kluba, Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak u 74. godini života.

– Velikan našeg glumišta koji nikada nije skrivao ogromnu ljubav prema crveno-beloj boji, rođen je 6.aprila 1946.godine u Beogradu.

U kulturnom životu SFRJ i Srbije ostavio je ogroman trag, a mlađim naraštajima i našoj kulturi izuzetno bogatu zaostavštinu. Kao glumac, profesor i javna ličnost. Imao je preko 150 uloga u pozorištu, preko tri decenije je bio član i prvak Jugoslovenskog Dramskog pozorišta.

Snimio je i više od 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, inostranstvu, bio je član Akademije za filmsku umetnost i nauku, i ostavio iza sebe više desetina serija od kojih će se neke uloge večno pamtiti. Ostaće upamćen i kao prvi glas radija Studio B daleke 1970. godine i autor radijske emisije na još jednom kultnom beogradskom radiju “202”.

Ali, i pored ogromne zaostavštine koju je ostavio kao umetnik i javna ličnost, Ivan Bekjarev je uvek sa posebnom strašću govorio o svojoj Crvenoj zvezdi. Bodrio je i pratio u svim prilikama, i pomagao joj. Kao navijač, i vrlo aktivno kao član Skupštine našeg kluba.

Srbija je izgubila velikog umetnika, KK Crvena zvezda mts dobrog čoveka koji je istinski iz srca voleo crveno-belu boju.

Neka mu je večna slava i hvala.

KK Crvena zvezda mts.

Od Ivana se oprostio i Fudbalski klub Crvena zvezda objavom na društvenim mrežama.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

VELIKA ŠTETA: Korona ga sprečila da se ‘osveti’ bivšem klubu – Suarez propušta meč protiv Barse!

DOKLE VIŠE, IMA LI KRAJA OVOJ AGONIJI?: Nakon Kolarova, i njegov ‘zamenik’ je napustio reprezentaciju!