0
Domaći fudbal

AUTOBIOGRAFIJA SINIŠE MIHAJLOVIĆA KOJA JE ‘ZAPALILA’ ITALIJU: Legendarni srpski fudbaler o poznanstvu sa Arkanom, a i uvredama koje je dobijao od Patrika Vijere!

Objavljeno: 12.11.20 u 17:16

Knjiga ‘Igra života’, biografija proslavljenog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, objavljena je danas u Italiji.

Mihajlović je u knjizi opisao svoj život, od početaka u Borovu selu, preko Crvene zvezde do Italije i borbe s leukemijom.

U razgovoru za ‘Korijere dela sera’ Mihajlović je rekao da ga je borba s opakom bolešću promijenila.

Postao sam bolji čovek. Bolest me ojačala i promenila. Uživam u svakom trenutku, nije tako bilo ranije. Bolest nije greška, to se dogodi, a ja nisam nikakav Supermen, ni heroj. Bio sam uplašen i nije me sramota da to kažem.

PROČITAJTE JOŠ: POZNATO JE ZBOG ČEGA RTS NE PRENOSI ‘MEČ DECENIJE’: ‘Voleli bismo da imamo prenos, ali…’

Mihajlović je objasnio i sukob sa Patrikom Vijerom, u utakmici između Lacija i Arsenala u Ligi šampiona.

– Jedna stvar koju ne bih ponovio desila se tog oktobra 2000. godine. Kada sam igrao fudbal, pljuvao sam igrače i delio laktove i uvrede. To se desilo i Vijeri. Rekao sam mu ‘jeb**a crnčugo’ i dobio sam suspenziju od tri utakmice. Pogrešio sam, i to puno. Ali, on je mene nazivao ‘je***im ciganinom’ tokom cele utakmice. Ne postoji takva stvar, kao što je rasizam prema Srbima.

U jednom delu knjige se govori i o prijateljstvu između Siniše Mihajlovića i Željka Ražnatovića Arkana.

Kada sam igrao za Vojvodinu, vređao sam ga posle jkedne utakmice i ne znajući ko je. Čim sam došao u Zvezdu, on me je pozvao u svoju vilu. Mislio sam da će me ubiti. Umesto toga, bio je ljubazan: ‘Siniša, šta god ti treba možeš da mi se obratiš. Ostaviću ti svoj broj telefona.’ U tim vremenima godišnje sam ga posećivao barem 200 puta. U početku me privukao njegov šarm đavola, a kasnije smo postali veliki prijatelji. Nikada neću deliti neke stvari kakve je on delio, ali neću ni poricati prijateljstvo sa njim. I to je deo mog života. Kada je umro, objavio sam veliku čitulju za mog prijatelja Željka. Ne za Arkana, komadanta Tigrova. Ta čitulja je privukla veliki broj kritika.

PROČITAJTE JOŠ: NA POMOLU NOVI ODLAZAK IZ HUMSKE: On kad igra, njegov tim ne prima golove, a Stanojević mu ne pruža šansu – defanzivac najavio rastanak sa Partizanom?!

– Što se tiče pisma koje sam dobio, neću im odgovoriti. Trudio sam se da tokom rata pomognem što većem broju ljudi. Jednom sam kupio novine gde sam na naslovnoj strani video kako su tri dečaka bili ‘žrtve srspke nacionalnosti.’ A jedan o njih je bio moj drug iz detinjstva koji je Srbin. Ali istoriju pišu pobednici, stoga smo jedini krivci mi – jasan je bio Mihajlović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter