0
Fudbal

FOTO: Screenshot

KAPA DO PODA: Gest velikog srca navijača Škotske – prošli put čistili sneg u Novom Sadu, a sada pomažu bolesnoj deci!

Objavljeno: 10.11.20 u 16:54

Škoti su specifični kao narod, imaju svoje vrline i principe, a i njihovi navijači takođe imaju posebnu kulturu.

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji su s tom kulturom bili u prilici da se upoznaju 2013. godine, kada je Škotska u okviru kvalifikacija za Svetskom prvenstvu u Brazilu, gostovala u Novom Sadu. Tada je tridesetak navijača Škotske samoinicijativno čistilo stadion ‘Karađorđe’ od snega.

Taj meč „Tartan Armi Sanšajn Epiel“ – humanitarna organizacija navijačke grupe iz Škotske obeležila je i humanitarnom akcijom. Naime, škotski navijači tradicionalno pomognu neku od organizacija zemlje u koju gostuju. Tada je to bilo SOS Dečje selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj kamenici.

Tada je pred utakmicu urušena donacija od 1.500 evra, a sada su rešili da učine isto, iako ne dolaze u Beograd. Sada je izabrana organizacija Evo Ruka, Udruženje roditelja dece i mladih sa smetnjama u razvoju iz Zemun Polja.

Ova donacija biće čak 78. za ovu škotsku navijačku grupu, a utakmica je na program u učetvrtak od 20 časova i 45 minuta.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😎 #Ronaldo #R9

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter