0
Evropske lige

FOTO: Youtube/printscreen

ZIDAN GA NE VOLI: Luka Jović opet na udaru!

Objavljeno: 30.10.20 u 12:45

Nepovoljne okolnosti za srpskog reprezentativca.

Već dugo vremena Real Madrid ima problema sa igračima na poziciji centralnom napadača. Čini se da ni Karim Benzema, ni Marijano Dijaz, a ni Luka Jović ne mogu da pruže dovoljno.

Španski list ‘AS’ analizirao je ovaj problem Madriđana, koji ni iskusni Zinedin Zidan još uvek nije uspeo da reši.

Zidan ima tri „devetke“ u timu. Dve ne želi, a jedna ne želi da dodaje saigraču pred golom. Toliko je ozbiljna situacija u Realu. Benzema nije u formi, a ostalim napadačima Zidan ne veruje – naveo je ‘AS’ aludiravši na Jovića i Dijaza.

Bivši napadač crveno-belih je žestoko kritikovan, najviše zbog toga što i dalje nije postigao gol.

Jovićev slučaj je poseban. Za 15 meseci, njegova vrednost je prema Transfermarktu sa 60.000.000 evra pala na 25.000.000 evra. Jović je u očima trenera osuđen! Poslednji primer je meč protiv Gladbaha, kada su gubili 2:0, a Zidan odlučio da uvede Serhija Ramosa i Kazemira u napad u završnim minutima meča. Ramos je bio napadač, a Kazemiro plejmejker. Čak je i Varan išao u napad, dok je Jović sve to gledao sa klupe.

PROČITAJTE JOŠ: SOCCER TIKET DANA: Zanimljiva ponuda i primamljive kvote!

Zidan ga ne voli, tu postoji i čuvena izjava Borhe Majorala, a ni Jović ne pomaže sebi. Mečevi protiv Betisa i Šahtjora su pokazali da Jović igra u paralelnoj dimenziji. To je jedini način da objasnimo kako je za 72 minuta protiv Betisa imao 14 dodira sa loptom i 10 dodavanja. Od toga, četiri dodavanja su bila pogrešna. Protiv Šahtjora je bio podjednako očajan, kada je samo 16 puta dodirnuo loptu. Iako Zidan govori da Benzema i Jović mogu da igraju zajedno, činjenice pokazuju da niti on može da igra sa Benzemom, niti može da igra sam u napadu – piše španski list.

Očigledno je da ‘Kraljevi’ moraju da nađu adekvatno rešenje, da li će ono biti taktičke prirode ili će novi igrači doći u sledećem prelaznom roku, ostaje da vidimo.

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter