0
Domaći fudbal

NOVOSADSKA ‘STARA DAMA’ PRESLIŠALA BAČKU: Voša se približila Zvezdi na minus tri – Lalatović ispisao istoriju!

Objavljeno: 30.10.20 u 21:15

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu OFK Bačke rezultatom 3:1 (2:0), u 13. kolu Super lige Srbije.

U meču koji je odigran bez prisustva gledalaca na ‘Karađorđu’, strelci za Vošu bili su Zukić u 26, Bojić u 40. i Vukadinović u 61. minutu, dok je jedini gol za goste postigao Krčmarević u 82. minutu.

Voša je prvu dobru priliku na utakmici imala u 12. minutu, kada je Drinčić centrirao iz kornera, a Bralić uputio udarac glavom, ali je Milojević odbranio. U nastavku akcije, Drinčić je ponovo uputio loptu pred gol OFK Bačke, ovoga puta oštro i po zemlji, pri čemu je ponovo Bralić bio u prilici da postigne gol, ali je lopta na gol-liniji pogodila nekog od igrača gostujućeg tima.

Međutim, u 26. minutu, Vojvodina je povela. Drinčić je uputio lob pas u šesnaesterac OFK Bačke, gde je Zukić glavom lobovao istrčalog golmana Milojevića i doveo svoj tim u vođstvo.

PROČITAJTE JOŠ: STANOJEVIĆ NAJAVIO ‘ČISTKU’ U PARTIZANU: Trener crno-belih o rekonstrukciji tima, Filipu Stevanoviću, motivaciji… (VIDEO)

Već u 40. minutu, bilo je 2:0 za ‘staru damu’ i to posle odlične akcije crveno-belih. Bojić je na desnoj strani proigrao Bjekovića, koji je odigrao pas pred gol do Zukića, a on potom vratio loptu do Bojića, koji je preciznim udarcem sa petnaestak metara povisio prednost svog tima.

Uprkos sigurnom vođstvu, Voša je nastavila sa napadima, pa je do novog pogotka došla u 61. minutu. Vukadinović je oduzeo loptu na polovini protivnika, ušao u šesnaesterac, izborio se za poziciju za šut i preciznim udarcem sa desetak metara iskosa postigao gol.

Na drugoj strani, OFK Bačka je uzvratila u 82. minutu. Posle centaršuta iz kornera, volej-udarac sa desetak metara iskosa uputio je Krčmarević i tako smanjio rezultat.

Samo dva minuta kasnije, OFK Bačka je imala priliku za još jedan pogodak i to nakon što je iz slične pozicije šutirao Pisačić, ali je odlično odbranio Toroman. To je ujedno bila poslednja šansa na utakmici, koja je završena pobedom crveno-belih.

Trener Novosađana Nenad Lalatović oborio je klupski rekord sa čak 62 pobede u 103 meča koliko je sa klupe predvodio ‘staru damu’ srpskog fudbala.

FOTO: FK Vojvodina

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Od veceras, Nenad Lalatovic je trener sa najvise pobeda u istoriji Vojvodine❗ Cestitamo, sefe!☺

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina) on

On je pretekao Gustava Lehnera na večoj listi najuspešnijih trenera Vojvodine, onih sa najviše trijumfa na svom kontu.

Lehner je vodio Vošu u periodu od 1953. do 1957. godine, upisao je 61 pobedu, i dugo bio usamnjem na vrhu liste, sve do Lalatovićevog niza u dva mandata na klupi tima sa ‘Karađorđa’.

Vojvodina se ovom pobedom primakla Crvenoj zvezde na svega tri boda razmaka.

SUPERLIGA, 13. kolo

Petak

Vojvodina – Bačka 3:1 (2:0)

(Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 – Krčmarević 82)

Subota

13.00 Inđija – Metalac

15.00 Čukarički – Novi Pazar

15.00 Voždovac – TSC Bačka Topola

15.00 Rad – Zlatibor

17.00 Partizan – Mačva

Nedelja

15.00 Javor – Radnički Niš

15.00 Mladost – Proleter

15.00 Napredak – Spartak

15.00 Radnik – Crvena zvezda

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter