in , ,

FSS POČEO SA SANKCIJAMA: Kažnjeni Zvezda, Partizan i Zvezdan Terzić, pokrenut postupak protiv Vladimira Vuletića!

FOTO: FK Partizan

Disciplinska komisija Fudbalskog Saveza Srbije donela je određene odluke u vezi sa propustima koji su se dogodili na utakmici Partizana i Crvene zvezde u 163. večitom derbiju.

FK Partizan je kažnjen sa milion dinara, a razlozi su sledeći: slaba organizacija utakmice, nepoštovanje mera iz COVID-19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotreba novinarskih akreditacija, saznaje Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ: PROCURELE FOTOGRAFIJE: ‘Delije’ neće biti na tribinama, ali na severu je sve spremno! (FOTO)

Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

FK Crvena zvezda se kažnjava sa 300.000 zbog kršenja protokola COVID-19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić se kažnjava sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja. Podsetimo, Terzić posle utakmice između ostalog izjavio da je glavni arbitar meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Što se tiče generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je u toku.

Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave igrača FK Crvena zvezda Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FS Srbije.

 

 

FOTO: FK Partizan

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PROCURELE FOTOGRAFIJE: ‘Delije’ neće biti na tribinama, ali na severu je sve spremno! (FOTO)

NEKADAŠNJI AS ZVEZDE NA KLUPI MLADE REPREZENTACIJE SLOVENIJE: Bivša ‘desetka’ crveno-belih krenula stopama slavnog zeta!