0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ NAKON POBEDE: ‘Ovo je Crvena zvezda kakvu želim’

Objavljeno: 29.10.20 u 23:16

Šef stručnog štaba je utakmicu posmatrao sa tribina.

Crvena zvezda je igrala odličan fudbal i ubedljivo savladala protivnika iz Češke. Dejan Stanković se oglasio nakon pobede.

Lepo veče za svakog zvezdaša. Čestitke idu kapitenu, igračima, svima u stručnom štabu i klubu. Ovo je put koji smo zacrtali od početka i od kog nećemo odustajati. Bitno je da verujemo, kao što jesmo večeras. Meč smo dobro spremili, do detalja, momci su bili perfektni, znali su šta i kako treba da rade i kada je tako, onda to bude fenomenalno veče. Žao mi je što nema navijača. Zamislite ovu utakmicu pred 55 hiljada Delija. Mnogo mi je krivo što nisu tu, voleo bih da se „sjure“ na Marakanu i budu uz nas. Večeras se uživa, biće momenata kada neće biti lako, ali oni će biti uz nas. Jedva čekam da se vrate na stadion, a još jednom čestitam svima u klubu. Preponosan sam na moje igrače, to su moji lavovi, pravi momci i veliki ljudi. Večeras slavimo, sutra već nastavljamo da radimo- rekao je Dejan Stanković posle meča, prenosi klupski sajt.

Trener aktuelnog šampiona Srbije ne krije zadovoljstvo.

Preponosan sam na njih. Zaslužili su ovakav meč. Oni pošteno rade, vredno treniraju i dobro se ponašaju. Vole klub, vole da nose dres Crvene zvezde i poštuju navijače. Drago mi je što se desila ovakva utakmica, jer je to potvrda njihovog zalaganja i velikog odricanja. Znamo šta i kako radimo i ovo je Crvena zvezda kakvu želim. Zapravo, od početka to funkcioniše tako gde svi imamo otvoren, pošten, prijateljski i direktan odnos. Rastemo iz dana u dan. Nije bilo lako posle 0:0 sa Javorom i opravdanih kritika da se izađe na teren i savlada Slovan Liberec rezultatom 5:1. Mi smo i Javor mogli da pobedimo ubedljivo, ali smo uspeli da istrpimo kritike, isčistimo glavu i da gledamo ka napred. Ova grupa to može, siguran sam da ovo nije naš maksimum. Rekao sam im u svlačionici da ću biti još ‘gori’ prema njima, jer vidim šta mogu. Večeras smo podigli lestvicu – dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ: TRENER SLOVANA NAKON UTAKMICE: ‘U Češkoj se ne srećemo sa igračima kao što su Katai i Ben’

Pohvalio je i svog zamenika Nebojšu Miloševića.

Bio je odličan, za desetku. Počeo je da unosi slike u kancelariju, stavio je neseser na sto, već se brinem polako. Šalu na stranu, bili smo na na nivou. Svi koji nas okružuju su deo ovog uspeha, jer su sjajno pripremili meč. Ipak, da momci nisu ovako izašli na teren, ništa od toga ne bi bilo. Nisam pratio rezultat meča Gent – Hofenhajm, već sam tek posle našeg meča sam čuo koliko se završilo. Našu utakmicu sam gledao iz lože, imao sam komociju, malo sam se drao, možda su me prisutni i čuli, ali je sve dobro ispalo – istakao je Stanković.

Lepe reči je imao za Kataija.

Pokazao je da je ‘Magiko’, kako ga i zovu. Znam da mi on ne bi dozvolio da ga izdižem iznad kolektiva, jer je lider i majstor sam po sebi koji obožava grupu, igrače. Ne treba da zaboravimo ni ostale starije momke koji nose našu mladost na koju treba da budemo ponosni- zaključio je Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter