0
Domaći fudbal

FILIP KASALICA ZA HOTSPORT NAKON POBEDE PROTIV PARTIZANA: ‘Evropa je naš primarni cilj’

Objavljeno: 27.10.20 u 14:19

Radnički iz Niša je sinoć slavio protiv crno-belih!

Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Crne Gore Filip Kasalica, govorio je za HotSport. Radnički napreduje na tabeli, a u nastavku sezone se očekuju još bolji rezultati. Sinoć su na domaćem terenu savladali Partizan rezultatom 1:0. Iskusni napadač je pričao o ambicijama za nastavak sezone i drugim zanimljivim temama.

 Kakvi su utisci dan nakon pobede nad Partizanom?

Samo ime Partizan je veliki motiv za svakog fudbalera. Pobeda nam je važna iz više razloga. Bodovi su nam veoma potrebni i pobeda je bila neophodna. Kao što sam i rekao, pobediti Partizan je uvek velika stvar koja ima ‘težinu’.

Koliko je na vas uticala promena trenera i kako se navikavate na sistem rada gospodina Đuričića?

Novi šef je trener koji zaista voli igru! Cilj mu je da kontrolišemo loptu i imamo što veći posed. Polako kapiramo njegove zahteve i ulazimo u sistem igre koji se od nas očekuje. Verujem da ćemo biti sve bolji kako sezona odmiče!

Kakve su ambicije za nastavak sezone?

Ostaje ista priča kao i od samog starta priprema. Fokusirani smo na što bolje mesto na tabeli i učešće u evropskim kvalifikacijama. Kup Srbije je takođe bitan za nas i nadam se da ćemo daleko dogurati. Očekujem da ćemo igrati polufinale ili finale u tom takmičenju. Evropu bih izdvojio kao primarni cilj!

U narednom kolu Superlige Srbije igrate protiv Javora. Tim iz Ivanjice je ostvario uspeh na stadionu ‘Rajko Mitić’, gde su i igrom i rezultatom pokazali kvalitet. Kakva su tvoja očekivanja pred utakmicu?

Saglasan sam sa tobom. Javor je kvalitetna ekipa! U prethodne dve sezone igraju veoma lep fudbal. Znamo šta nam je činiti i imaćemo ozbiljan pristup tom meču. Naš cilj je osvajanje tri boda!

U slučaju da se cilj ostvari i da stignete do kvalifikacija za neko od evropskih takmičenja, da li smatraš da imate kvalitet za neke veće domete?

To je sada zaista daleko. Prvo treba izboriti mesto za učešće u kvalifikacijama. Idemo korak po korak i verujemo u tim. Što se kvaliteta tiče, imamo odlične igrače u sastavu. Imamo veliki broj fudbalera koji su u karijeri nastupali za Crvenu zvezdu ili Partizan, a to je samo jedan od pokazatelja da zaista vredimo kao ekipa – zaključio je Filip Kasalica u razgovoru za HotSport.

FOTO: FK Radnički Niš

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter