0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VELIKI JUBILEJ: Benova ‘stotka’ u dresu Crvene zvezde!

Objavljeno: 26.10.20 u 13:20

Jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, neko ko je svojim igrama, golovima, asistencijama, zalaganjem zaslužio svaki aplauz crveno-bele publike sinoć je odigrao svoju jubilarnu 100. utakmicu u dresu kluba – El Fardu Ben.

Kao stranac u Crvenoj zvezdi od njega se očekuje da pravi razliku na svakom meču i da publici donosi radost. Za nešto više od dve godine i devete meseci reprezentativac Komora El Fardu Ben pronašao je mesto u srcu svakog navijača zvezde.

Tog 12. januara 2018. godine kada je prvi put kročio na ‘Marakanu’, Ben je zadužio broj ’31’ koji i sada sa ponosom nosi. Od tog datuma pa sve do danas Ben je navikao fanove crveno-belih da na skoro svakom meču vide njegove bravure, golove i asistencije.

Tačno 100 utakmica odigrao je El Fardu Ben za crveno-bele i tako se pridružio sadašnjim saigračima Milanu Brojanu, Milanu Rodiću i Marku Gobeljiću koji su prošle sezone dobili simboličan dres sa brojem ‘100’. Za tih sto utakmica Ben je postigao 53 pogodaka i upisao je 25 asistencija za 7796 minuta provedenih na terenu u crveno-belom dresu.

Prvu utakmicu odigrao je u šesnaestini finala Lige Evrope 2018. godine protiv CSKA Moskve na Marakani kada je meč završen nerešenim ishodom 0:0. Prvi pogodak postigao je u utakmici protiv Vojvodine 11. marta 2018 godine, kada je uslaskom sa klupe rešio pitanje pobednika sigurnim udarcem sa bele tačke. Takođe, prvu asistenciju El Fardu Ben za beležio je 17. februara u utakmici protiv Javora na ‘Marakani’.

Ben je do sada odigrao 68 utakmica u Superligi u kojima je postigao 41 gol, 26 mečeva u evropskim takmičenjima na kojima je postigao 10 golova, kao i u šest duela u Kupu Srbije na kojima je postigao dva gola. 

 

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter