0
Evropske lige

SRBIN OSTAO UPAMĆEN NA ‘EL KLASIKU’: Ceo Kamp Nou euforično skandirao njegovo ime, a on nosio dres Reala! (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.20 u 10:45

Zanimljiva priča!

Luka Jović imaće priliku da se dobro pokaže na jednom od najvećih derbija svetskog fudbala, meču između Barselona i Real Madrida, koji se igra danas od 16 časova.

On svakako nije prvi Srbin koji je igrao na ‘El Klasiku‘, a jednom našem fudbaleru ovaj meč je obeležio celu karijeru.

Predrag Spasić je zbog kiksa na ovom derbiju bio proglašen jednim od najgorih pojačanja u istoriji ‘Kraljevskog kluba‘. Bio je igrač Partizana koji se isticao u domaćem fudbalu i postao je igrač Madriđana za tadašnjih 200 miliona pezeta (1.2 miliona evra).

PROČITAJTE JOŠIVICA ILIEV O BAJBEKU: Da je igrao večiti derbi uz Sumu, Partizan bi slavio 3:0!

Spasić je posle cenatršuta sa desne strane pokušao da izbaci loptu u korner, međutim, greškom ona je završila u mreži njegovog tima. I tada se ceo Kamp Nou probudio.

– Za sve je kriva jedna loša utakmica. Moj život se promenio posle susreta Barselona – Real na Nou Kampu. Nisam hteo da postignem autogol, kunem se! Posle toga je bilo strašno… Ma, sećam se svakog trenutka. Lopta me udarila, ušla u mrežu, hteo sam da umrem. Nou Kamp me je ‘sahranio’ kao igrača. Nikada neću zaboraviti skandiranje na tom stadionu: ‘Spasić, Spasić!’. Samo što je dolazilo od navijača Barselone – svojevremeno je izjavio Spasić.

Proveo je celu sezonu 1991. u dresu Reala, igravši sasvim solidno, ali autogol na ‘El Klasiku’ mu navijači Madriđana nikada nisu oprostili.

Kasnije je igrao za Osasunu i Marbelju, a karijeru je završio u Radničkom sa Novog Beograda.

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter