in ,

NEĆETE VEROVATI KAKO SE ZOVE PERUANSKI FUDBALER: Brat mu je Sadam Husein, a njega su roditelji još više ‘upropastili’! (FOTO)

Malo je reći – zanimljiva imena.

Mnogi španski klubovi su bili zainteresovani za mladog igrača iz Perua, ali su odustali – zbog njegovog imena.

Supertalenat koji se našao na listi najboljih mladih igrača sveta zove se Osama VinLaden. Kad se uzme u obzir da se na španskom ‘V’ čita kao ‘B’, odluka Španaca nije tako začuđujuća.

Osama je rođen 2002. godine, posle napada na Svetski trgovinski centar u Njujorku. Kaže da mu je otac dao ime, ne slučajno, i da mu se rođeni brat zove Sadam Husein.

Da se ne bi stekao utisak da njegova porodica gaji neka negativna osećanja prema SAD-u, Osama se osvrnuo i na to kako bi mu se treći brat zvao.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ ZA ROBINJA: Ne ide u Santos, već u ZATVOR!

– Trećeg sina je planirao da nazove Džordž Buš, na sreću dobili smo sestru – rekao je mladi fudbaler.

Pričao je o tome kako je davanje imena po poznatim ličnostima vrlo česta stvar u Peruu, jer postoji verovanje da će onda i ta deca biti slavna kao njihovi imenjaci.

– U našoj zemlji imate čoveka koji se zove Hitler, svaki drugi je Hesus, da, neki Osama je ubijao ljude, ali to nisam ja, i ne vidim kakve veze ima. Gledajte ono što radim na terenu – istakao je VinLaden.

Ovaj 18-godišnjak ne krije razočaranje time što su neki evropski klubovi odustali od njega isključivo zbog toga kako se zove, ali bar nije načinio istu grešku kao njegovi roditelji, već je svom sinu dao uobičajeno špansko ime Santijago.

 

FOTO: YouTube screenshot

 

 

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PARTIZAN – BAČKA: Domaćini sigurni, lagano se plasirali u osminu finala!

UZAVRELA ATMOSFERA: Proleter se i dalje pita gde je Adrijana! (VIDEO)