1
Domaći fudbal

TADA JE ‘SAHRANJEN SRPSKI FUDBAL’: Prošlo je 20 godina od nezapamćene tuče na ‘Marakani’ – Iliev i Tumbaković izvukli ‘najdeblji kraj’! (VIDEO)

Objavljeno: 16.10.20 u 15:48

Ljubitelji fudbala u Srbiji pamte čuveni 115. večiti derbi, ali ne po dobrom, već naprotiv, po tome što je utakmica prekinuta zbog masnovne tuče na stadionu Crvene zvezde.

Tih dana građani Srbije bili su pod jakim uticajem 5. oktobra, tenzija i panika osećala se u vazduhu, a na ‘Marakanu’ došlo je svega sedam policajaca koji su samo mogli da pokušakju da obezbede takav događaj.

Masovna tuča koja se dogodila je pretočena u naslov tadašnjih medija da se na sadašnjem stadionu ‘Rajko Mitić’ dogodila ‘sahrana srpskog fudbala‘.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 година од злочина навијача звезде! #ЈошУвекПамтимо #ЦиганиПадајуУНедељу

A post shared by Ивица (@direktor.iliev) on

Frka je počela već na zagrevanju, kada se manja grupa Partizanovih navijača potukla sa redarima. Nedugo zatim, uleteli su na teren gde su naleteli Sašu Ilića, koji je pokušao da zaustavi navijače Partizana, međutim, nije bilo pomoći. Sa druge strane, u ‘juriš’ je krenuo i veliki broj navijača Zvezde koji su u svom stampedu pregazili i fudbalere i stručni štab Partizana.

PROČITAJTE JOŠ: STANOJEVIĆ U NEDOUMICI ZA SASTAV: Trener crno-belih pred večiti derbi – ‘Zvezda nikada ne može da bude dominantna’

U ovoj tuči, najdeblji kraj izvukli su Ljubiša Tumbaković, Ivica Iliev i Nenad Bjeković.

– Najgore je prošao trener Tumbaković koji ima posekotinu na čelu, povređenu usnu i polomljene zube. Direktor Bjeković dobio je udarac u lice i levo uvo i trenutno na njega ne čuje. Povrede su dobili i ostali članovi stručnog štaba, a i mene su udarili nekoliko puta u leda – rekao je tada lekar Partizana dr Goran Rodić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter