Reprezentativci Srbije Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović smatraju da će ‘Orlovi’ spremno dočekati meč sa Škotskom.

Naša selekcija će protiv Ostrvljana igrati 12. novembra u Beogradu, a pobednik tog duela plasiraće se na Evropsko prvenstvo.


Sergej je kaže da su on i saigrači naučili lekciju iz meča sa Turskom, koji je završen nerešeno 2:2.

Sigurno da mi je krivo što smo samo jedan bod osvojili. Igrali smo dobru utakmicu, poveli smo 2:0, imali smo dosta šansi i šteta je što sa samo jednim bodom idemo u Srbiju. Moramo da učimo na greškama, da ovakve utakmice privedemo kraju u rezultatu koji nama odgovora i sigurno je da smo naučili jednu lekciju za meč sa Škotskom – rekao je Sergej i dodao:

Uspeli smo da se dignemo posle poraza u Beogradu od Mađarske. Šteta što nismo sva tri boda osvojili. Bilo je naporno, tri utakmice u 10 dana. Sada se svi vraćamo u klubove i sigurno je da ćemo svi biti spremni za utakmicu protiv Škotske.

Mitrović smatra da je Srbija zaslužila trijumf u Istanbulu.

– Bila je teška utakmica. Imaju dosta kvalitetnih individualaca. Igrali smo dosta dobro, prvo poluvreme pogotovu i drugih 20 minuta, pa smo onda pali. Primili smo neke golove bukvalno ni iz čega. Mislim da smo zaslužili pobedu – rekao je Mitrović i dodao:

Cilj ovih kvalifikacija je bio pobeda u Oslu, to smo ostvarili. Tri utakmice, jedna pobeda, jedna nerešena i jedan poraz, moglo je i bolje, ali dobro...