2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

KO ZNA, AKO NE ONI – SVE ŠTO TREBA DA IMATE U VIDU PRED DERBI: Najpoznatiji srpski novinari izvećali ko će pobediti u derbiju, Partizan ili Zvezda

Objavljeno: 15.10.20 u 11:00

U nedelju će se igrati najveća fudbalska utakmica ovog dela Evrope, 163. ligaški duel Partizana i Crvene zvezde, praznik fudbala i magije trčanja za loptom, a ujedno i pune ruke posla za pripadnike medijskih kuća koje se bave sportom.

Upravo je HotSport okupio njih, desetoricu viđenih sportskih novinara koji su izneli svoje predviđanje za „večiti derbi“. U tri crte, najpre očekivanja od utakmice, onda o igračima koji bi mogli da zablistaju i prelome duel, pa i o rezultatu.

Ko će bolje znati od njih, a mišljenja ove desetorice novinara je daleko od istovetnog – videćemo u nedelju uveče ko se za duel crno i crveno-belih spremio bolje.

Dražen Ostojić, šef deska Srpskog telegrafa

Dražen Ostojić

Očekivanja:
– Verujem da će konačno biti dobra utakmica, borbena, napadačka, a ne kukavička kao što je to bilo u nekoliko prethodnih derbija. Kad je mogla reprezentacija protiv Norveške da odigra onako, na opšte prijatno iznenađenje svih nas ljubitelja fudbala u Srbiji, red je da nam to pruže i „večiti“.
Igrač odluke:
– Željko Gavrić! Golčina kakvu je dao Voždovcu retko se viđa na našim terenima. Taj mali ima šta da pokaže, hrabar je, verujem da bi mogao da „iskoči“ u nedelju.
Rezultat:
– Gosti pobeđuju – 2:3.

Petar Lazić, novinar Blica

Očekivanja:
– U poslednjih nekoliko derbija nismo gledali lep fudbal: Zvezda je bila bezopasna, a Partizan se uglavnom ispromašivao i dolazio do ponekog pogotka. Crveno-beli su trenutno u puno boljoj formi i Stanojevićev remont sa dosta pojačanja u finišu transfer roka će biti na velikom ispitu. Siguran sam da će biti više od tri gola što je retka pojava u „večitim derbijima“ u poslednje vreme, delom i zbog praznih tribina koje i te kako utiču na efikasnost.
Igrač odluke:
– Miloš Jojić. Ako bude igrao i nebitno u kakvoj je formi, mislim da će tu neka viša sila da odradi svoje, a on zna osećaj heroja derbija. U slučaju Zvezde, Miloš Degenek. Gori kada igra protiv crno-belih i mislim da će popraviti utisak sa prošlog meča protiv Partizana.
Rezultat:
– Rezultat 2:1, nebitno za koga, mislim da će se tako završiti utakmica.

Žikica Babović, urednik portala Nova S

Očekivanja:
– Mnogo tenzije, malo kvalitetnog fudbala i sablasnu atmosferu s obzirom na to da neće biti publike. Zvezda jeste superiorna u Superligi, pod manjim je pritiskom zbog velike bodovne razlike, ali daleko od toga da je do sada ostavila utisak moćnog tima. Partizan škripi na sve sve strane, a motivacija da se ne izgubi titula već posle trećine prvenstva i rezultati iz prethodnih derbija mogla bi da ih učini konkurentnijim.
Igrač odluke:
– Prednost bih ipak dao trenerima, čini mi se da bi oni mogli da budu u prvom planu. Stanojević zna kako se igraju derbiju, posebno je „našpanovan“ za te utakmice, zna kako da pripremi i motiviše ekipu i kada je u minus fazi. Ali biće i pod ogromnim pritiskom jer nisu svi navijači oduševljeni njegovim povratkom i utakmicama koje gledaju. Stanković nije dobio derbi i sigurno želi da po svaki cenu ispravi tu „grešku“. Titule su titule, ali pobede u derbiju su nešto posebno.
Rezultat:
– Nemam predstavu koji bi rezultat mogao da bude, ali recimo da ne očekujem mnogo golova – možda najviše dva.

Darjan Nedeljković, novinar Mozzartsporta

Očekivanja:
– Iako svi pričaju da će igrati na gol više, ponovo očekujem tvrd meč. Najviše dva gola i iznad 35 faulova. Zvezda možda prvi put ove sezone ne mora da juri, već da čeka. I to je za taj tim nova situacija, dok je Partizan izmenio fizionomoju tima.
Igrač odluke:
– Najviše očekujem od Kataija i Sume.
Rezultat:
– Najbliži mi je iks

Željko Vučković, urednik Tanjuga

Očekivanja:
– Verujem da će derbi biti sličan prethodnim, bez mnogo igre, „tvrd“, pre svega sa fokusom na odbranu. Zvezda ima „plus osam“, nema razloga za forsiranje napada, a Partizan bi u slučaju poraza, ne samo otišao na nedostižnih „minus 11“, što je manje bitno, već bi dodatno psihiloški pogoršao situaciju.
Igrač odluke:
– Zna se koji su to pojedinci koji mogu da reše meč sa obe strane. U Partizanu Sejduba Suma, Bibras Natho, Vladimir Stojković, a u Crvenoj zvezdi Aleksandar Katai, El Fardu Ben ili Milan Borjan.
Rezultat:
– Biće 0:0 ili 1:1.

Miloš Simanović, novinar B92

Očekivanja:
– Biće tvrda utakmica, bez rizika sa obe strane i čekanjem na grešku protivnika. Ne preterano lepu za oko, kao što je bila velika većina derbija poslednjih godina. Nadam se da ću pogrešiti.
Igrač odluke:
– Iz Partizana bi mogao Filip Stevanović da bude taj koji bi rešio, a kod Zvezde Gelor Kanga ili Aleksandar Katai.
Rezultat:
– Otprilike 1:1.

Darko Noveski, novinar Maxbetsporta

Očekivanja:
– Kao što je to bilo prethodnih sezona, ne očekujem previše lep fudbal. Na Partizanu je veći pritisak, jer ima zaostatak od osam bodova i derbi mu je poslednji voz u trci za titulu. S druge strane Zvezda četiri i po godine nije slavila u Humskoj. To govori o tome da će oba tima da budu veoma oprezna.
Igrač odluke:
– Teško pitanje. Partizanu je otišao Umar Sadik koji je bio baš motivisan protiv Zvezde. Recimo da bi Suma mogao da bude „X faktor“ kod crno-belih. Očekujem da kod Crvene zvezde zablista Kanga. Gabonac voli velike utakmice.
Rezultat:
Biće 1:1.

Goran Anđelković, Urednik sportske rubrike Kurira

Očekivanja:
– Partizan igra za spas sezone. Bukvalno. A da ovo sad već nije fraza govori i tabela na kojoj Zvezda ima čak osam bodova prednosti posle samo deset kola Superlige. Uz to, Partizan je ispao iz Evrope, pa bi im pobeda u derbiju koliko-toliko zalečila rane. Ali pita se i Crvena zvezda koja već godinu i po dana ne zna za pobedu nad Partizanom. Uz to se bori i s ocenom javnosti da u poslednjih nekoliko sezona nije valjano odigrala derbi. Naravno, neće izostati ni motiv da se već pre Nove godine reši pitanje šampiona. Domaći teren neće biti od presudnog značaja jer se igra bez publike. Razlika u kvalitetu dva tima nije velika, pa otuda još jedan razlog zašto je za očekivati remi. Zvezda jeste ubojitija u dosadašnjem delu prvenstva, međutim statistika ne važi u večitom derbiju.
Igrač odluke:
I jadan i drugi tim imaju vrhunske golmane, pa baš oni – Milan Borjan i Vladimir Stojković bi mogli da podele uloge junaka meča. I povrh svega biće zanimljivo videti kako će Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković pripremiti derbi. Ali i tu je u najavi – egal. Bez iznenađenja.
Rezultat:
– Remi u najavi – bez golova!

Aleksandar Ilić, novinar Novosti

Očekivanja:
– Partizan je dosta promenio ekipu, uz igrače, došao je i Stanojević. Trener koji, poput Stankovića, gine za svoj klub. Očekujem „večiti derbi“ pun emocija, ali s obzirom na to da je ovaj duel više od obične utakmice, očekujem opreznu igru na obe strane. Partizan će možda biti malo više otvoren zbog zaostatka na tabeli.
Igrač odluke:
– Ne bih nijednog igrača apostrofirao, očekujem da će strani fudbaleri blistati zbog toga što oni ne osećaju taj pritisak koji imaju domaći igrači. Očekujem dosta od Falćinelija, a sa druge strane mogao bi da zablista Asano.
Rezultat:
– Prednost Partizanu zbog zaostatka na tabeli, kao i domaćeg terena – 2:1.

Dragutin Bužić, urednik Alo-a

Očekivanja:
– Posle dugo vremena, očekujem da će Crvena zvezda lakše izaći na kraj sa Partizanom. Verujem da će taj psihološki i voljni momenat biti odlučujući u predstojećem duelu večitih.  
Igrač odluke:
– Pred Aleksandrom Stanojevićem je ogroman pritisak, moguća je veća nervoza i u samoj pripremi. S druge strane, Dejan Stanković bi sve dao da slavi u utakmici svih utakmica. Osećaju to i njegovi igrači, biće spremni da zbog njega poginu za svaku loptu. Vreme je da svi zajedno budu mnogo hrabriji, odlučniji, na kraju i efikasniji. Po svoj prilici, Stanković ima i jasniju situaciju oko sastava u odnosu na svog kolegu, pa ovog puta ne bi bilo iznenađenje da u Humskoj Crvena zvezda uzme sva tri boda. 
Rezultat:
– Što se rezultata tiče, neka prognoza bude 2:1 za Crvenu zvezdu. Pišite da je strelac za Partizan Natho (iz penala), dok bi Italijan Falćineli mogao da bude apsolutni junak derbija sa dva postignuta gola. Brzo se aklimatizovao na novu sredinu, napaljen je, raznovrsan i fokusiran. Ima ludačku želju da pokaže da je igrač za velika dela.

0
0

2 Komentara

  1. E, bas ste kompletirali Cergino tabloidno bludno krdo, samo je tu Vucelin podanik iz Novosti…! Ahaha, i naravno, svi otvoreno pacenicki sebe uveravaju da je vreme da Cerga pobedi?!
    Ali, avaj!Moja vam je sugestija da kad podjete na JNA svi se dobro istusirajte, isperite pogana usta i ponesite bensedine!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter