Bez obzira što će se 163. Večiti derbi odigrati pred praznim tribinama, atmosfera je već na visokom nivou.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da je ekipa sa ‘Marakane’ ‘džinovski korak’ ispred crno-belih, i na taj način podigao mnogo prašine.


Tim povodom oglasio se i Partizan malo većim tekstom na svom sajtu pod naslovom ‘Eto nama dodatne motivacije‘.

Partizan je opisao Terzića kao ‘darovitog za istorijske falsifikate’ podsećajući da je Zvezda za zelenim stolom dobila šampionsku titulu iz 1946. godine.

– Nadmena izjava generalnog direktora večitog rivala pred 163. derbi će ove sedmice sigurno zauzeti svoje mesto na vratima svlačionice fudbalera Partizana – piše na sajtu pre podugačkog odgovora.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA ‘UŠLA’ U GRUPU U KOJOJ SE NALAZI PARTIZAN: Rival crno-belih gubi meč službenim rezultatom?!

Priča počinje od 144. derbija, kada su crno-beli zahvaljujući golom Jojića slavili i obezbedili 25. titulu, po čemu se Partizan izjednačio sa Zvezdom.

– Već u narednoj sezoni 2013/14 smo videli šta znači kada Partizan zapreti da prestigne komšijski klub po broju osvojenih titula. To je sezona sa prolećnim 146. derbijem na našem stadionu, u kojem Crvenoj zvezdi ni dva dosuđena penala nisu bila dovoljna da izbegne poraz. Sledeća sezona je donela prolećni derbi u komšiluku. Ta utakmica je završena bez golova, nakon što Partizanu nije sviran klasičan jedanaesterac (“svlačenje” Balažica sa obe ruke u petercu protivnika, u stopostotnoj šansi za gol), ali je i takav jedan remi predstavljao u tom trenutku veliku pobedu za Partizan – osvojena je nova titula šampiona, a time je ponovo izjednačen skor u broju osvajanja šampionskih znamenja u duelu protiv Crvene zvezde – 26:26 – stoji u tekstu.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKI RUKOMETAŠ POSTAO HIT NA INTERNETU: Nonšalantno, da ne može gore – igra odbranu sa rukama na kukovima! (VIDEO)

Podsetimo, utakmica je na programu u nedelju od 17 časova.

FOTO: FK Partizan