0
Fudbal

KLUBOVI ZAHTEVAJU: UEFA i FIFA plaćaju odštetu za igrače zaražene koronavirusom?

Objavljeno: 12.10.20 u 19:17

Čeka se reakcija dve najveće fudbalske organizacije.

Mnogi igrači su se na reprezentativnim akcijama zarazili Kovid-om 19 i to je njihove klubove stavilo u vrlo ‘nezgodne’ pozicije i donelo im finansijske gubitke.

Kako prenosi ‘Mozzart sport’, mnogi od timova iz Evrope razmatraju da li treba tražiti adekvatnu naknadu od FIFE ili UEFE.

Na čelu ove inicijative se nalazi Seltik, koji je ostao bez bar četiri igrača zbog njihovih prethodnih učešća na takmičenjima za nacionalni tim. Potvrđeno je da je Nir Biton pozitivan, a postoje saznanja da je infekcija potvrđena kod još dva fudbalera ovog kluba, dok bi četvrti morao biti u izolaciji.

PROČITAJTE JOŠ: ŠPANSKI MEDIJI PRENOSE: Ronaldo i Mesi zajedno u Juventusu?!

Zvanično saopštenje Seltika povodom Bitonovog slučaja jeste da ove međunarodne fudbalske organizacije treba više da se posvete stvaranju bezbednih uslova za članove svih reprezentacija. Kako kažu, pred odlazak, sam klub je testirao sve svoje igrače mnogo puta i nalazi su bili negativni, sve dok nisu zaigrali za svoje nacionalne timove.

Jedan zaražen igrač se našao i u redovima Nefčija, zbog čega su i oni uložili žalbu.

Čelnici FIFE ili UEFE nisu se oglašavali ovim povodom, te ostaje da vidimo kojim će tokom dalje teći ovaj slučaj.

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter