0
Evropske lige

ZARADE U SERIJI A: Da li ste očekivali da su ONI najplaćeniji Italijani?

Objavljeno: 10.10.20 u 19:50

Nekoliko dana posle prelaznog roka objavljene plate igrača.

Jedan italijanski sportski dnevnik tradicionalno je objavio informacije o zaradi fudbalera Serije A

Vidno je da je finansijska kriza uticala i na ‘najvažniju sporednu stvar na svetu’, te je ovogodišnji zbir plata manji za 72 miliona od prošle godine. Italijani će u sezoni 2020/21 dati 1.288 milijardi evra, a prethodne sezone su izdvojili 1.360 milijardi.

Ipak, bar kada su domaći igrači u pitanju, neke stvari se nisu promenile. Odavno je poznato da se u Italiji najviše ceni odbrambeni deo ekipe i to je nešto što se i dalje zadržalo.

Najplaćeniji Italijani su defanzivac Juventusa, Leonardo Bonući sa 6.5 miliona evra godišnje i Đanluiđi Donaruma, čuvar mreže Milana, koji na godišnjem nivou zarađuje pola miliona manje. 

Na trećem mestu se nalazi igrač koji je skoro stigao u Juventus, Federiko Kijeza, čija je plata pet miliona evra za jednu godinu.

PROČITAJTE JOŠ: TUMBAKOVIĆ I MITROVIĆ: Ponosni na uspeh protiv Norveške, ali nema euforije! (VIDEO)

‘Stara dama’ iz Torina je klub koji ubedljivo najviše plaća svoje igrače, a razlog tome je i mnogo veći budžet kojim raspolaže od ostatka prvoligaša Italije

Igrači koji najviše zarađuju u celoj seriji A su dva igrača Juventusa, Kristijano Ronaldo sa 32 i De Liht sa 8 miliona evra i fudbaler Rome, Edin Džeko, Juventusov Dibala i Lukaku i Eriksen iz Intera, sa 7.5 miliona evra godišnje.

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter