0
Fudbal

TUMBAKOVIĆ I MITROVIĆ: Ponosni na uspeh protiv Norveške, ali nema euforije! (VIDEO)

Objavljeno: 10.10.20 u 19:14

Selektor i štoper danas na konferenciji za medije.

Cela nacija je i dalje pod utiskom zbog pobede ‘Orlova’ nad Norvežanima i koraku bliže ka EP, a naši reprezentativci se vredno pripremaju za nove susrete.

Danas je održana konferencija pred meč sa Mađarskom na kojoj su izjave davali selektor srpske reprezentacije, Ljubiša Tumbaković i srpski štoper, Stefan Mitrović.

– Imali smo i prethodnih godina značajnih pobeda, ali način kako smo odigrali u Oslu je bio najbolji put do trijumfa. Možemo da budemo ponosni kako smo odigrali, taktički pametno, ispoštovali sve što smo se dogovorili, došli do zasluženog plasmana u finale – rekao je Mitrović.

– Svesni smo pozicije u kojoj se nalazimo, napravili smo korak ka ostvarenju cilja, ali to je bio samo jedan mali korak. Ono što treba da napravimo dolazi posle utakmice u Istanbulu, nakon koje ćemo krenuti u žestoku pripremu za ostvarenje cilja. Euforije nema, završena je juče na prvom treningu posle Osla – konstatovao je selektor.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIN, A U TIMU MAĐARSKE: ‘Drago mi je što ću konačno igrati na Marakani’

O sutrašnjem rivalu su imali reči hvale i svesni su da ih ne čeka lak meč, ali su takođe dali do znanja da je ovaj duel samo priprema pred važniji susret sa Škotskom.

Mađarska je jako dobra ekipa, iz godine u godinu se diže. To je nacionalni projekat još od osamdesetih godina, kada su počeli da tonu, pa su se dozvali pameti i počeli da ulažu u infrastrukturu, klubove i kvalitet je isplivao. Rezultati reprezentacije su jako dobri u poslednje dve-tri godine. U B grupi Lige nacija sve to tu, približno, svako svakog može da pobedi. Odgovorićemo obavezama koje nam slede, ali prioritet je finale baraža, više ćemo da razmišljamo o 12. novembru – naveo je Tumbaković.

– Zanimljivost je da imaju dvojicu napadača sa našeg područja, Nikolića koji ima veliko međunarodnoj iskustvo i Holandera, koji je novo pojačanje Partizana. Mađari imaju kvalitet, analizirali smo ih, videćemo još na šta bi trebalo da obratimo pažnju da bismo ostvarili rezultat – istakao je Stefan Mitrović.

Utakmicu protiv Mađarske naša selekcija igra sutra od 20:45 na stadionu ‘Rajko Mitić’.

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter