0
Fudbal

FOTO: FSS

TUMBAKOVIĆ JE KONAČNO ZADOVOLJAN: ‘Ostvarili smo cilj, za ovo smo se pripremali sedam meseci’

Objavljeno: 09.10.20 u 09:46

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković konačno može da bude zadovoljan.

Orlovi‘ su sinoć uspeli da se plasiraju u plej-of baraža za Evropsko prvenstvo, a Ljubiša Tumbaković uputio je pohvale na račun svojih izabranika.

Utiske ćemo da složimo tek kad dođemo u naš kamp, ali ono što je bio naš prvi cilj, da prođemo prvi krug baraža – ostvarimo smo. Za ovu utakmicu smo se pripremali sedam meseci. Sve je izgledalo da će biti lakše, možda bi bilo interesantnije da se završilo ranije, u regularnom toku, ali i ovako je slatko. Ostvarili smo cilj, sad nas čekaju dve utakmce u Ligi nacija, a onda čekamo novembar i finale baraža sa Škotskom – rekao je Tumbaković posle utakmice.

Selektor trvdi da će igra Orlova iz utakmice u utakmicu uzgledati sve bolje.

– Mnogo smo truda uložili i kada je skautiranje Norveške bilo u pitanju. Promenili smo model igre i dosta toga se desilo u kratkom periodu. Prirodan je proces da što duže budemo zajedno, da će biti bolje, želja nam je da napravimo atmosferu, ambijent i prepoznatljivost. Za nju se uvek borim, da imamo disciplinu, borbenost, želju, htenje. To me raduje što su navijači prepoznali na ovom meču. Sada možemo na miru da se pripremamo za finale, da se izborimo za plasman na Evropsko prvenstvo.

Mnoge je brinulo kako će naši defanzivci sačuvati Halanda, od koga je definitivno pretila najveća opasnost.

PROČITAJTE JOŠ: PREPISKA O KOJOJ BRUJI CELA SRBIJA: Sergej ispunio obećanje – Vanja Milinković-Savić objavio prepisku sa bratom neposredno pred utakmicu! (FOTO)

– Trudili smo se da isključimo najveći kvalitet Norveške, a kada budem odlgedao utakmicu na miru imaću realnu procenu kako smo odigrali. Dobro je da je reprezentacija napravila pomak na planu igre, ali je dobro i da je pokazala kompaktnost, da može da igra i protiv najkvalitetnijih fudbalera u Evropi. Da možemo da ih dovedemo do toga da igrač od kojeg smo najviše očekivali – ne uđe u šansu. To je ozbiljan pomak u pravcu dalje kvaliteta koji moramo da ostvarimo – istakao je Ljubiša Tumbaković.

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter