0
Fudbal

NOVA PRAVILA U FUDBALU: Hoće li ih uvesti?

Objavljeno: 09.10.20 u 18:16

Arsen Venger nas upoznaje sa mogućim novinama.

Kaže se da je svaka promena – dobra promena, no pristalice fudbala teška srca prihvataju menjanje pravila.

Neosporno je da postoje mnoge stvari na kojima se u ‘najbitnijoj sporednoj stvari na svetu’ može doraditi, a bivši trener Arsenala, Arsen Venger, predložio je neke.

PROČITAJTE JOŠ: SUNOVRAT KARIJERE: Preko Milana i Atletiko Madrida do treće lige Italije! (VIDEO)

U intervjuu za francuski ‘L’ekip’ ovaj fudbalski stručnjak govorio je o mogućim promenama koje se mogu uvesti.

– Pet minuta pre kraja utakmice, aut za vas treba da bude prednost, ali u ovim situacijama imate 10 igrača protivnika i 9 vaših u igri. Statistika pokazuje da u osam od deset ovakvih situacija vi gubite loptu. Na vašoj polovini terena, trebalo bi da imate mogućnost da aut izvedete nogom. Takođe, razmišljamo i o drugim stvarima, recimo korner koji ima luk i kada lopta izlazi van terena pa se vraća u njega, trebalo bi da bude validan. Ovo bi stvorilo nove šanse. Isto tako razmišljamo i o opciji da slobodan udarac možete izvesti sebi. – izjavio je Venger.

Francuz je sada glavni u FIFA-inom odeljku za razvoj globalnog fudbala, te promene o kojima priča vrlo lako mogu uskoro postati sastavni deo igre.

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter