6
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA USPELA ONO ŠTO NIJE NIJEDAN SRPSKI TIM: Crveno-beli visoko podigli lestvicu!

Objavljeno: 03.10.20 u 14:55

Pobedom nad ekipom Ararata, Crvena zvezda se po četvrti put uzastopno plasirala u grupnu fazu evropskih takmičenja, a to do sada nije pošlo za rukom nijednom srpskom timu.

Izabranici Dejana Stankovića su na sjajan način započeli novu sezonu. I pored totalno drugačijeg pripremnog perioda zbog situacije sa korona virusom, mečeva bez publike, crveno-beli su uspeli da zabeleže rezultat za ponos.

Naime, u 13 mečeva koliko su do sada odigrali, crveno-beli su zabeležili 12 pobeda uz gol razliku 40:5 u korist našeg tima.

Međutim, verujemo da Zvezdine snage kreću još jače u nove rekorde. Jedan je uveliko ostvaren. Nijedna srpska ekipa, otkako se igraju kvalifikacije za dva evropska takmičenja, nije uspela da četiri puta zaredom obezbedi učešće u grupnoj fazi. Naravno, Crvena zvezda je, u prethodne tri sezone, ostvarila veliki uspeh jer je igrala jednom Ligu Evrope i dva puta zaredom grupnu fazu Lige šampiona.

Takođe, po još jednom parametru crveno-beli mogu ove jeseni da napravi iskorak u odnosu na prehodne godine. U grupnoj fazi Lige Evrope, ukoliko osvoje više od devet bodova, izabranici Dejana Stankovića napraviće još jedan rekord po broju osvojenih poena u grupnoj fazi. U sezoni 2017/18, kada je Crvenu zvezdu predvodio Vladan Milojević, crveno-beli su osvojili devet bodova, što je do sada najveći broj bodova koji su srpski timovi osvojili u grupnoj fazi.

Ono što se samo nameće, kao poseban kuriozitet, jeste i činjenica da je Vladan Milojević predvodio Zvezdu u kvalifikacijama i domogao se grupne faze Lige Evrope u svojim prvim kvalifikacijama u Evropi, baš kao i Dejan Stanković ove godine. Slučajnost, ili ne, istim rezultatom obojica trenera završila su poslednje kolo (Krasnodar 2017. godine 2:1; Ararat 2020. godine 2:1). U crveno-belima veruju da će Dejan Stanković napraviti još veće uspehe na klupi Crvene zvezde, jer kako i sam kaže – Zvezda podiže lestvicu visoko.

Crvena zvezda je ove godine jedini predstavnik Srbije u evropskim takmičenjima, dok su ostali srpski klubovi završili takmičenje u trećem, odnosno drugom kolu. Time je na Zvezdi ostalo da brani čast srpskog fudbala i da osvoji što veći broj bodova, a očigledno je da su Dejan Stanković i njegovi momci veoma motivisani da to i učine.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

6 Komentara

  1. Ajde sada lepo da se plate premije iz 2014.g.za osvojenu titulu….sta zabusavaju ovi iz Zvezde gde su pare pita M.Ninkovic….

    0
    0
    Odgovori
  2. Niko ne diže „lestvicu“. Lastve su merdevine, a lestvice bi bile male merdevine. Podiže se LETVICA. Što sportski komentatori greše je njihova stvar, ali bi trebalo bar u pisanim medijima da se govori pravilno.

    0
    0
    Odgovori
  3. Sramota sta vi pisete i cime se dičite i vi i zvezda …pih..al dobro u ovoj nakazi od drzave niko i ne radi svoj posao a svi se hrane neistinama i laznim moralisanjem

    0
    0
    Odgovori
    • Šta ovde nije istina? Da Zvezda četiri godine uzastopno igra u grupama evro takmičenja ili da je osvojila 9 bodova? Da li je moguće da su vam toliko isprani mozgovi, vi ste bukvalno postali sekta!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter