Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izneo je prve utiske i očekivanja od grupne faze Lige Evrope u kojoj će crveno-beli igrati protiv belgijskog Genta, nemačkog Hofenhajma, kao i češkog Slovana.

– Uvek sam govorio da na žreb ne možemo da utičemo, ali koga god da dobijemo to su jaki i teški protivnici za Crvenu zvezdu. Naravno, mi imamo kvalitet, potrudićemo se da dobro odigramo ovu grupu i eventualno prođemo dalje kako bi na proleće igrali u šesnaestini finala Lige Evrope. Ne slažem se da nije atraktivna grupa, idemo u zemlje kao što su Belgija, Nemačka i Češka. Koju god grupu da smo izvukli ona bi bila izuzetno teška – istakao je Mrkela.


PROČITAJTE JOŠ: BLAMAŽA NA PROMOCIJI: Novi fudbaler Barselone se obrukao, navijači ga već ‘prozivaju’ (VIDEO)

Zvezdu očekuje ubitačan tempo utakmica, grupna faza Lige Evrope će biti završena za manje od dva meseca.

– U odnosu na ranije godine, novitet je da ćemo imati veoma gust raspored, upravo zbog korona virusa i kasnijeg početka kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Mi odmah posle reprezentativne pauze i utakmice sa Partizanom igramo prvu utakmicu u ovogodišnjoj grupi i onda na svakih sedam dana po tri utakmice, pa ponovo sledi pauza zbog reprezentacije i zatim isti tempo mečeva na svaka tri dana – podvukao je Mrkela.

 

FOTO: FK Crvena zvezda