3
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

EVROPSKE ZARADE ZVEZDE I PARTIZANA: Ko je kako prošao?

Objavljeno: 02.10.20 u 09:43

Dva najveća srpska tima i ove godine su se takmičila za učešće na evropskim takmičenjima.

Od svih domaćih ekipa, Crvena zvezda je jedina izborila plasman za Evropu, savladavši Ararat-Jermeniju. Tom pobedom kasa kluba je obogaćena za još 2.92 milion evra.

Zvezda je igrala i kvalifikacije za Ligu Šampiona koje su joj donele ukupno 1.14 miliona evra.

UEFA je uvela i ‘akcije’ za učesnike Lige Evrope, gde svaka od njih vredi 71.430 evra. Zvezda poseduje 31 ‘akciju’, čime je na ovaj način zaradila još više od 2.21 miliona.

PROČITAJTE JOŠ: ŽREB JE ZAVRŠEN: Grupa D izgleda strahovito

Crveno-beli imaju mogućnost da u daljem takmičenju zarade još novca jer pobeda u Ligi Evrope vredi 580 hiljada, a remi 180 hiljada evra. Prvo mesto u grupi bi im donelo nov milion, a drugo mesto upola manje.

Partizan je za učešće u tri kola kvalifikacija za Ligu Evrope zaradio 780 hiljada evra, no kako je bilo skupih transfera iz Humske, crno-beli se verovatno neće susretati sa finansijskim problemima.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Partizan nije zaradio ni milion,a Zvezda je već inkasirala 6 270 000 €. I pored toga i jedni i drugi su u finansijsko buli.

    0
    0
    Odgovori
  2. Partizan prodao jednog igrača za 10 miliona, a klub potrošio 40 za dve godine. Kako to mislite da neće biti problema?

    0
    0
    Odgovori
    • Pa kao i do sada, daće im država. Pazi ti njih, bilo je skupih transfera??? Kojih? Pavlović? Pa ljudi, on je prodat u novembru prošle godine, pre skoro godinu dana.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter