Crvena zvezda će se u grupnoj fazi Lige Evrope sastati sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom iz Libereca, a šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković izneo je prve utiske po obavljenom žrebu u Nionu.

U grupnoj fazi nema lakih protivnika. Sve su to timovi koji su na putu do Lige Evrope izbacivale i po nekoliko ekipa, tako da pre žreba nisam imao specifične želje. Sada posle izvlačenja mogu da kažem da smo mogli i bolje i gore da prođemo, ali i dalje stojim iza teze da je najvažnije da mi budemo na visini zadatka. Kada bi otvorili Marakanu za naše Delije, svaki meč bi nam bio lakši. Gent je vicešampion sjajne belgijske lige, Hofenhajm je završio šesti u oštroj konkurenciji bundesligaša, dok je i Slovan Liberec pokazao u kvalifikacionim rundama da imaju kvalitet. Nadigravaćemo se, mislim da sa svakim možemo da se takmičimo i radujemo se učešću u Lige Evrope – podvukao je Stanković.


PROČITAJTE JOŠ: UTISCI NAKON ŽREBA: Ovu su komentari sa društvenih mreža

Grupna faza Lige Evrope počinje 22. oktobra, kada su na programu mečevi prvog kola, a završava se 10. decembra, za kada su planirane utakmice šeste runde.

 

FOTO: FK Crvena zvezda