0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

UPOZNAJTE ARARAT: Sve što treba da znate o Zvedinom protivniku u plej-ofu za Ligu Evrope!

Objavljeno: 29.09.20 u 19:48

Crvena zvezda će u okviru poslednjeg, četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati jermenskom šampionu – Araratu, u utakmici koja će biti odigrana na Kipru na ‘GSP’ stadionu u Nikoziji u četvrtak od 19 časova po srpskom vremenu.

Ekipa Ararata je, baš kao i Crvena zvezda, takmičenje počela od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Već na prvoj prepreci Jermeni su posustali kada ih je, posle produžetaka, izbacila kiparska Omonija rezultatom 1:0. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipa Ararata je, ponovo posle produžetaka, prošla dalje. Ovoga puta uspeli su da izbace luksemburšku Folu Eš rezultatom 4:3. U prethodnoj, trećoj rundi kvalifikacija za drugo po redu najkvalitetnije takmičenje u Evropi, Ararat je, i ovoga puta posle produžetaka, izašao kao pobednik u duelu sa slovenačkim Celjem rezultatom 1:0. Zanimljivo je da su Jermeni bili domaćini u svim kvalifikacionim rundama, a sada će utakmica biti odigrana na neutralnom terenu na Kipru.

Fudbalski klub Ararat osnovan je pre samo tri godine. Posle samo dve godine klub je uspeo da osvoji i prvu titulu šampiona 2019. godine. Isti uspeh ostvarili su i prošle sezone, kada su kao prvi na tabeli sa 52 osvojena boda, postali prvaci Jermenije drugu godinu zaredom. Od 22. jula ove godien na klupi Ararata sedi španski stručnjak David Kampanja. On je predvodio Ararat na sedam mečeva u kojima je ostvario dve pobede, dva remija i tri poraza.

U prethodnoj sezoni najbolji igrač i najbolji strelac tima bio je reprezentativac Zelenortskih ostrva Mejlson Lima koji je postigao osam pogodaka, kao i šest asistencija. Drugi strelac tima bio je Juduf Otubanjo sa sedam postignutih golova. Najbolji asistent u ekipi Ararata bio je Zakarija Sanogo sa sedam upisanih dodavanja za gol. Takođe, jedini Srbin u jermenskoj ekipi nalazi se na golu. Stefan Čupić, bivši čuvar mreže OFK Beograda i Voždovca, ustalio se na golu Ararata i u ovim kvalifikacijama na tri utakmice primio je četiri gola.

Susret između Ararata i Crvene zvezde na programu je 1. oktobra. I ovoga puta se igra samo jedan meč, a ukoliko Crvena zvezda trijumfuje na ovom meču igraće po četvrti put zaredom grupnu fazu evropskih takmičenja.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter