0
Evropske lige

FOTO: Youtube/printscreen

MHITARIJAN POZIVA NA HITNU REAKCIJU: ‘Sprečite još jedan genocid’

Objavljeno: 29.09.20 u 13:50

Fudbalski reprezentativac Jermenije Henrih Mhitarijan pozvao je međunarodnu zajednicu da hitno reaguje povodom sukoba u regionu Nagorno-Karabaha.

Mhitarijan, koji trenutno igra za italijansku Romu, oglasio se putem društvenih mreža optužujući azerbejdžansku stranu da je napala civilna područja.

– Žestoke borbe i dalje traju, zbog čega obe strane imaju mnogo žrtava. Teritorija Jermenije je bombardovana, a akcija koju je izveo Azerbejdžan 27. septembra, ciljajući civile, je za najstrožu osudu. To zverstvo i taj zločin protiv čovečnosti moraju da se okončaju. Turska mora da prestane sa podrškom Azerbejdžanu i ukloni teroriste koji se bore protiv Jermenije. Pozivam međunarodnu zajednicu da momentalno reaguje i spreči novi genocid – napisao je Mhitarijan na društvenim mrežama.

On je rekao i da Turska mora da obustavi svaki vid pomoći ovoj ofanzivi, uključujući, kako je naveo, ‘regrutovanje stranih terorista koji napadaju Jermene’, prenosi ‘ANSA’.

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter