0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

U SRBIJI NIKAD UBEDLJIVIJI: Crvena zvezda juriša ka obaranju sopstvenog rekorda!

Objavljeno: 28.09.20 u 14:55

Dopadljive akcije, atraktivni pasovi, efikasni napadači i defanzivci koji čekaju prekid da se upišu u strelce – sve to nas dovodi do toga da su fudbaleri Crvene zvezde na dva meča postigli 10 pogodaka.

Dijelo Falćineli (tri), Željko Gavrić (dva), Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Milan Pavkov, Aleksandar Katai i Radovan Pankov – o timskoj igri dovoljno govori činjenica da se sedam različitih fudbalera upisalo u strelce na poslednja dva meča, u kojima su crveno-beli savladali Voždovac 6:0, a potom lučansku Mladost 4:0.

Zanimljiv je i podatak da je Crvena zvezda u uvodnih devet kola Superlige, na svakoj, osim na utakmici sa Proleterom postigla bar tri pogotka, što nas dovodi do fenomenalne gol razlike 31:3. Dakle, Zvezda postiže 3,44 gola po meču. Upravo je napadački stil igre ono što krasi i odlikuje fudbalsku filozofiju Dejana Stankovića – a kada je tako onda svi vrve od samopouzdanja, pa je već 14 vedeta crveno-belih uspelo da se upiše u strelce u uvodnih devet kola Superlige Srbije.

Ipak, deset golova, bez primljenog pogotka na dva meča je najbolja gol razlika Crvene zvezde tokom 180 minuta u prvenstvu, od osamostaljenja Srbije. Postligli su crveno-beli u sezoni 2017/18, 10 pogodaka na dva meča, ali su i primili gol. Tada je trener bio Vladan Milojević, a prvo je savladan Radnički iz Niša rezultatom 4:0 (Pešić (tri) i Kanga), a potom Rad 6:1 (Boaći (četiri), Pešić (dva)).

Dejan Stanković kao trener Crvene zvezde je već uspeo da predvodeći ekipu sa klupe dovede tim do toga da postigne devet pogodaka za 180 minuta i to ne tako davno. U samoj završnici prošle sezone, savladali smo Rad rezultatom 5:0 (Vukanović (dva), Ivanić, Babić, Degenek), a potom i Radnik 4:1 (Pankov, Babić, Radulović,  Simić).

U još nekoliko navrata crveno-beli su postizali devet golova za 180 minuta. Prvo u sezoni 2007/08 (Bežanija 4:1, Vojvodina 5:1), potom 2012/13 (BSK Borča 7:2, Donji Srem 2:1), i onda 2016/17 (Radnik 5:0, Novi Pazar 4:1).

Ipak, sudeći po tome koliko napadački igra Crvena zvezda, nije nemoguće da već ove sezone Dejan Stanković sa igračima obori rekord koji su lično postavili.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter