Ne postoji Partizanovac koji njega ne bi želo da ponovo vidi u crno-belom dresu.

Ako nekoga navijači Partizana obožavaju, to je sigurno Lamin Dijara. Senegalski napadač je ogroman trag ostavio u Humskoj, svojim zalaganje, utakmicama, golovima…


On se oglasio nakon ispadanja Partizana iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Biće teško. Opet ćemo morati da jurimo Zvezdu. Sigurno će prodati Sadika, možda i još nekog, jer treba naći pare. Uvek ista priča kad je Partizan u pitanju. Ako se ne prođe dalje, nema para, pa sve mora novo i ispočetka. Sada su doveli Aleksandra. On je odličan trener – rekao je Dijara u razgovoru za sajt ’24sedam’.

Na pitanje da li bi se vratio u Partizan, Dijara je jasno odgovorio.

Ja sam svim srcem to želeo, ali niko se nije setio da me pozove. A svaki ozbiljan klub morao bi da ima bar tri napadača. Ništa neće biti od mene i Partizana, iako bih voleo da sam sad tamo.

PROČITAJTE JOŠ: OGLASIO SE SUMA: ‘Mnogo mi je žao što smo ispali, nisam bio spreman za 90 minuta’

Što se tiče Miljkovića koji se nedavno vratio među crno-bele, senegalski napadač je povukao jasnu paralelu.

– Ne, ne, nismo isti Miljko i ja. Znate, kako ono tamo kažete – Partizanovo dete. E, Miljko je Partizanovo dete, a ja sam naučio da se oni gledaju drugačije. Osećam isto kao da sam Partizanovo dete. I za navijače sam isto to, ali oni, koji donose odluke, za njih sam stranac, Senegalac. Tako je, nažalost – zaključio je Dijara.

Bez obzira što ima 36 godina, Dijara ne želi još uvek da završi karijeru.

– Kažu mi ‘imaš 36, vreme je da završiš’, ali meni se još ne završava. Što? Zato što neki misle da ne treba čovek od 36 godina da igra i dalje. Ja se super osećam, nego me sad malo nervira i ova korona. U trening centru u Antaliji, gde vežbam, pojavila se korona, pa već dve nedelje nisam u ozbiljnom treningu.

FOTO: HOTSPORT