0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

TREĆI PUT ZAREDOM: Zvezdini omladinci ponovo u Ligi šampiona!

Objavljeno: 23.09.20 u 13:49

Omladinci Crvene zvezde će ponovo učestvovati u Ligi šampiona za mlade, ali ovog puta kroz stazu šampiona kada će pokušati da ostvare što bolji rezultat i nadmaše sve ono što su Slavoljub Đorđević i njegovi puleni uradili prošle godine.

Biće to treći put u nizu da juniorski tim Crvene zvezde odmerava snage sa najkvalitetnijim omladinskim ekipama u Evropi. Ipak, u odnosu na prethodne dve godine, ove sezone će učestvovati kroz stazu šampiona. Neđićevi puleni će do ukrštanja sa juniorskim ekipama čiji su se seniori plasirali u Ligu šampiona, imati dva izazova, a ime prvog protivnika saznaće 6. oktobra na žrebu u Nionu. Sa prvim rivalom će se sastati 21. oktobra i 4. novembra, a u slučaju prolaska dalje dočekaće ih novi dvoboj i mečevi koji su na programu 25. novembra i 9. decembra.

Potencijalni protivnici naših omladinaca su osvajači juniorskih liga 31. države prema UEFA koeficijentu. Još uvek nije potpuna lista rivala sa kojima bi mogli da odmerime snage, ali već sada se zna da to mogu da budu timovi poput Selte, Kelna, Genka, Az Alkmara.

PROČITAJTE JOŠ: NA ‘MARAKANU’ JE STIGLA PONUDA OD ČETIRI MILIONA EVRA: Evo za koga je italijanski velikan zainteresovan!

Ako uspešno eliminišu obe ekipe, takmičenje će nastaviti na proleće 2021. godine kada će se ukrstiti sa timovima koji su kroz grupnu fazu prošli u sledeću rundu.

Klub može da registruje 40 fudbalera rođenih posle 1.1.2002. godine uz petoricu igrača godinu dana starijih, koji treba da ispune uslov dužine boravka u klubu (minimum dve godine provedene u Omladinskoj školi). S obzirom na to da je naš čitav tim sastavljen od fudbalera rođenih 2003. godine (uz starijeg Nikolu Pantića i mlađeg Marka Lazetića), jasno je da ćemo biti najmlađa ekipa u Ligi šampiona za omladince. Upravo je Marko Lazetić uz Mateju Bačanina jedini fudbaler koji je imao minute prošle godine u timu Slavoljuba Đorđevića, a na klupi su u nekoliko navrata bili i Marko Ćopić i Andrej Đurić, međutim, bez debija.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter