Crvena zvezda izgubila je sinoć od kiparske Omonije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Imala je Zvezda priliku da i treću godinu uzastopno igra Ligu šampiona, ali nažalost, nije je iskoristila. Imaće ekipa sa ‘Marakane’ priliku da se plasira u Ligu Evrope, ali zarada je daleko manja nego u najelitnijem fudbalskom takmičenju.


Samo za učešće u kvalifikacije za LŠ Zvezda je na svom računu dobila 260 hiljada evra, nakon što su savladali Evropu, zaradili su još 280 hiljada evra, a za prolazak Tirane inkasirala je još 380 hiljada evra.

U slučaju da je Zvezda sinoć savladala Omoniju, na svom računu imala bi još 480 hiljada evra, a ovako samo za učešće u trećem kolu kvalifikacija dobija se 300 hiljada evra.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI JE OVO ZASLUŽIO: Amerikanci nikad bezobrazniji prema srpskom centru?

Ukoliko se Zvezda plasira u grupnu fazu Lige Evrope, dobiće oko 2,9 miliona evra. Svaka pobeda u drugom po kvalitetu takmičenja, pobeda vredi 570.000, remi 190.000, prvo mesto u grupnoj fazi milion evra, a plasman u nokaut fazu pola miliona evra. Nakon jučerašnjeg poraza, ekipa srpskog šampiona nije popravila ni klupski koeficijent, pa je ostala na 22.750 bodova na UEFA rang listi.

FOTO: FK Crvena zvezda