Pored pojačanja na terenu i među stativama, fudbalski klub Voždovac pojačava se i u drugim segmentima. Zvanično je danas deo kluba postao i Branko Sosa Babić, poznati srpski trener i edukator, koji će imati ulogu Savetnika za stručna pitanja.

Gospodinu Babiću dobrodošlicu u klub najpre je poželeo generalni direktor Mirković.


– Čast nam je da u klubu imamo osobu velikog kredibiliteta kao što je Sosa Babić. Voždovac uvek teži unapređenjima, ne samo na terenu već i u organizacionom pogledu i struci. Naš tim kao i stručni štab čine mladi i entuzijastični ljudi, a Sosa će sa njima činiti idealni spoj i dopunjavati ih svojim dugogodišnjim iskustvom – istakao je gospodin Mirković i objasnio:

– Kao što je situacija sa igračima, Voždovac želi da kroz omladinsku školu stvara i trenere za prvi tim, a upravo je Sosin angažman jedan od koraka ka tom cilju!

PROČITAJTE JOŠ: STANOJEVIĆ ŽELJNO IŠČEKUJE SUTRAŠNJI MEČ: Spremni smo, jedva čekam da počne utakmica! (VIDEO)

Gospodinu Babiću ovo nije prvi ‘mandat’ u klubu, s obzirom na to da je u periodu od 1993. do 1995. godine obavljao ulogu trenera.

– Do sada sam bio aktivan na terenu, a sada ću po prvi put u životu imati malo drugačiju ulogu. Treneri su mladi, perspektivni i posvećeni, što je bila inicijalna kapisla da uopšte i razmotrim ponudu. Radi se o klubu koji ima veliku perspektivu pre svega zbog same organizacija, tako da je odluka bila jasna – poručuje 70-godišnji stručnjak i dodaje:

– Upravo ta energija koju sam kod sebe ponovo osetio predstavlja veliki motiv. Želim da radim sa mladim ljudima i da ovaj klub podignemo na još viši nivo, kao što mu i dolikuje – zaključio je Babić.

Pored rada sa prvim timom, nekadašnji trener Vojvodine i Čukaričkog radiće i sa omladinskom školom, kako sa igračima tako i sa trenerima.