0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA ISPRED SVIH: Evo po čemu su crveno-beli i El Fardu Ben najbolji u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Objavljeno: 14.09.20 u 17:20

Crvena zvezda je u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona, računajući obe staze ostvarila bolju gol razliku od svih drugih, tačnije 42 ekipe koji imaju priliku da učestvuju u najelitnijem evropskom takmičenju.

Crvena zvezda je savladala Evropu rezultatom 5:0 i na pravi način startovala odiseju u Ligi šampiona. Het-trikom El Fardu Bena i time što se Mirko Ivanić u dva navrata upisao u strelce, crveno-beli su ostvarili plasman u narednu rundu takmičenja. Na veoma neugodnom gostovanju u Tirani, izabranici Dejana Stankovića su bili i više nego sigurni, i golom Antonija Tomanea je obezbeđen nastavak evropskog puta (1:0). Gol razlika od 6:0 je bolja od svih koje su drugi timovi ostvarili u uvodna dva kola. Slična je situacija sa norveškim Moldeom (7:1), ali su oni primili pogodak, pa je tim iz Ljutice Bogdana u tom odnosu u prednosti.  

PROČITAJTE JOŠ: BOBAN BAJKOVIĆ ZA HS: Zamalo nam se avion srušio prošli put kad smo pobedili Omoniju, lakše sa Olimpijakosom nego sa Kipranima

Osim toga, izabranici Dejana Stankovića su uspeli da u 180 minuta ne prime pogodak, tako da je mreža Milana Borjana u potpunosti mirovala u utakmicama protiv Evrope i Tirane. I sa tog aspekta, Crvena zvezda je u samom vrhu, s obzirom da je uz Makabi i sledećeg protivnika šampiona Srbije, Omoniju – jedini tim koji je u dva meča uspeo da zaustavi protivničke fudbalere da postignu pogodak. Takođe, to je pošlo za rukom i Midtjilandu i Rapidu, ali su oni takmičenje startovali od drugog kola.

Crvena zvezda je još po nečemu iznad konkurenata u Evropi, a sve to zahvaljujući El Fardu Benu koji je sa tri pogotka, gledajući minutažu, prvi strelac Lige šampiona. On je to postigao na svega 90 minuta, a isti broj golova su postigli i Tokmak Enguen (143 minute, Ferencvaroš), Mihail Gordejčuk (144 minute, Dinamo Brest), Nik Blekmen (180 minuta, Makabi), Abdulaj Dialo (180 minuta, Dinamo Brest).

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ceo intervju sa Bajkovićem pročitajte na našem sajtu

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter