0
Evropske lige

NEJMARA ČEKA DRAKONSKA SUSPENZIJA: Brazilca i igrača Olimpika očekuju najrigoroznije kazne! (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.20 u 18:59

Fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar mogao bi da bude kažnjen drakonski zbog toga što je udario Alvara Gonzalesa, ogorčen zbog rasističkog ponašanja, na kraju duela PSŽ-a i Olimpika iz Marseja.

Brazilac, koji je izbačen sa meča, mogao bi da dobije sedam utakmica zabrane igranja. Sa druge strane, optužen za rasizam, Gonzalez bi mogao da dobije 10 mečeva suspenzije.

Ako se ostvare ove kazne, treba reći da će Gonzalesova za rasizam, biti najveća suspenzija u evropskom klupskom fudbalu, jer je do sada rekorder bio Kiko Kasilja, koji je dobio osam mečeva suspenzije u Engleskoj u čempionšipu.

O sankcijama će odlučivati disciplinski komitet Profesionalne fudbalske lige (LFP) u Francuskoj. Nejmarov čin bi, prema navodima ‘RMC’, mogao biti uokviren u različite članke. Najteži bi bio ‘čin brutalnosti ili udarac počinjen van samog čina igre’ – koji bi doneo do sedam utakmica suspenzije.

Sa druge strane bi ‘preteće ili zastrašujuće ponašanje’ donelo do četiri utakmice. Disciplinska komisija sastaje se sledeće srede, ali odluka bi mogla potrajati još nedelju dana.

Podsetimo,  Nejmarovu nervozu je pojačao primljen gol i njegov sukob sa igračem Marseja. Ušao je u raspravu sa Alvarom Gonzalesom koji mu je rekao ‘ućuti majmune’ na francuskom.

Nejmar je to sugerisao sudijama i požalio se na rasizam, obratio se i klupi Olimpika, a nekoliko minuta ranije je bio u duelu sa Dmitrijem Pajeom i tada je bilo tenzija.

Rasprava sa Gonzalesom je potrajala, a Nejmar je rekao ‘Ovo je rasizam, zar ne’. Sve se pogoršalo i kada je Anhel Di Marija pljunuo ka Gonzalesu, tako da je derbi, izuzev gola Tovana, (31. minut) bio jako ružan za gledanje.

Do kraja su isključeni Amavi i Benedeto u Marseju, a Kurzava, Paredes i Nejmar u PSŽ-u.

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter