10
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SVE JE RAZJAŠNJENO: FSS ‘progovorio’ – evo ko od ‘večitih’ više duguje, a ko dobija više para!

Objavljeno: 13.09.20 u 09:44

Generalni direktor Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, govorio je o raznim aktuelnim temama u domaćem fudbalu, oko kojih se ovih dana vodi ogromna polemika.

Naša reprezentacija je igrala Ligu nacija, 8. oktobra ih očekuje plej-of sa Norveškom, tu je i situacija sa Var tehnologijom koja bi na naše stadione trebalo da stigne naredne sezone, ali najviše se prašine diže u vezi Partizana i Zvezde, koji u poslednjih mesec dana vode ‘rat’ saopštenjima.

Šurbatović je otkrio koliko su Zvezda i Partizan dobili novca od srpske ‘kuće fudbala’.

– Savez vodi izbalansiranu politiku pre svega prema Crvenoj zvezdi i Partizanu. Savez i klubovi blisko sarađuju, bez obzira na to što se često u medijima stvara drugačija slika. U ovom trenutku Zvezda i Partizan duguju gotovo istovetne cifre – Po milion evra. Rad duguje 73.000 evra i to je sve – rekao je Šurbatović i dodao:

U prethodne četiri godine Savez je Partizanu po osnovu zajmova, doprinosu za učešće igrača u reprezentaciji i donacija za poboljšanje infrastruktura uplatio 4.417.653,64 evra a Crvenoj zvezdi 3.913.338, 85 evra. To su tačne sume.

Crno-beli su često napadali FSS zbog takse solidarnosti od tri posto, a generealni sekretar FSS je otkrio kako je ona nastala.

PROČITAJTE JOŠ: STANOJEVIĆ JE POKRENUO ‘PARNI VALJAK’: Crno-beli bez većih problema savladali ‘Građevinare’, Rad ‘zakucan’ na dno tabele! (VIDEO)

– U vreme FSJ je postojala takva taksa i iznosila je čak pet odsto, ali su tada transferi bili manji. Odluka o ponovnom uvođenju takse solidarnosti od dva odsto doneta je 1. avgusta 2016. godine. U grupi klubova koji su je predložili bio je i Partizan. Skuština FSS na kojoj su bili prisutni i predstavnici Zvezde i Partizana, ali i ostalih klubova, donela je jednoglasnu odluku 13. juna 2019. da se taksa poveća na tri odsto. Novak koji FSS na taj način prihoduje koristi se za razvoj srpskog fudbala.

FOTO: FK Partizan

0
0

10 Komentara

  1. Klub koji pokazuje svoje pravo lice iz sezone u sezonu!Secam se ’80-ih i onih cirkusa!Jednostavno…Partizan ne zna drugacije,osim politike da neko radi protiv njih!Ajmo sve na ,vagu,…pa da vidimo istoriju sampionata!Npr..od 2006-2013..dalje ne treba!Vi ste najveca sramota domaceg fudbala!

    0
    0
    Odgovori
  2. tomo nikolic dvostruki grobar je kao predsednik Srbije pre donete pravosnazne odluke abolirao vasu legendu dzajica sto nije smeo po zakonu. naime tomo je to uradio jos tokomstraznog postupka. tako je posle onog spektakularnog hapsenja spasio vasun izmisljenu velicinu jos veceg blama i dobre dobre robije. drugi predsednik partizanovac vam je ugurao gasprom u budzet. to zlo od predsednika bese tadic boris. a sad u rupu.

    0
    0
    Odgovori
  3. informacija za sve neobavestene. toma dvostruki grobar je kao predsednik Srbije abolirao lopova djajica u fazi postupka. abolicija po zakonu je dozvoljena od strane predsednika tek posle donesene pravosnazne odluke, i najcesce odlezanih par godina. cergo gasprom vam je u ruke ugurao drugi predsednik partizanovac a to bese tadic. pre rupe razmisljajte.

    0
    0
    Odgovori
  4. SEKTAS ZVANI PEDJA NIJE BITNA GRAMATIKA NEGO SADRZINA KOJA JE VEOMA VEOMA ISTINITA. Sektas slucajno sam zavrsio knjizevnost i gramatiku i te tvoje bedna yapete sam doplomirao daleke 1984 g. sektasima nije bitna istina bitna je opijenost laznom velicinom evropskim prvakom. dzajicem i svi vasim laznim izmesljnim velicinama. sektac pedja sakrij de jedno godinu dve dok ovo vase besnilo ne prodje ja ti garantujem da ce te biti sramota izaci na ulucu.

    0
    0
    Odgovori
  5. Po ovim komentarima se vidi ko navija za Partizan, sve polupismeni i nepismeni. Kad napisu nesto tu treba prevodilac da bi shvatio smisao nebuloznih recenica. Gramatiku da i ne spominjemo, sto se ne zna kad se i sta pise velikim, a sta malim slovima, gde se stavlja zarez, kako se menjaju padezi itd. Izadjite vise iz lige i ne smarajte nas. VIdelo smo juce protiv Rada, cemu je bila sva ona kuknjava i zalbe. Sada je sudjenje bilo odlicno za gromadu, a Rad je kolateralna steta.

    0
    0
    Odgovori
  6. sekto iz fss kada to tako lepo objasnjavate sto ne kazete koliko je fss prihodovao od PARTIZANA evo samo u zadnjih desetak dvanaest g. tosic 8 mil.jovetic 8 mil. stefan savic 12 mil. markovic l.10 mil. lajic 7 mil.kleo 4 mil. mitrovic a. 5 mil. obradovic i. smuljanic,skuletic,scepovic,petrovic r., oko 18 mil. svi yajedno, a zatim imamo u tom periodu jos minimum 30 tak igraca od po 1 do 2 ili 2,5 mil. evra transfer. i polupismeni i nepismeni mogu izracunati ovu cifru. koliko je sekta iz fss lapila u svoju kasu. u to vrema komsinica cergarka je imala najbolji transfer pavla ninkova u francusku za 2 mil. ili nesto manje. cergo, sekto iz fss da vidimo odakle su igraci koji su igrali ili igraju za reprezentaciju u tom periodu. sekto i cergo da vidima ko je postigao zadnjih 100 golova za nacionalnu selekciju. podaci za cergu su porazavajuci, a pogledajte kolliko je guraju vucic, kokeza rayni surbatovici i ostala sekta u ovoj cemernoj zemlji. ovih podataka mnogi nisu svesni zato vas molim da ovo objavite. ps. transferi iz PARTIZANA samo do kraja 2021 g. iznosice oko 5o mil. evra

    0
    0
    Odgovori
  7. Toma Nikolić je ortodoksni grobar,,, a Mamića će da skine sa poternice i pridruži NN licu takođe skinuto sa INT,,,,poternice i jednoga dana nadam se uskoro,,, svi će biti ponovo vraćeni na izabrane i zaslužene poternice,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter