0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ODLIČNA UVERTIRA ZA MEČ SEZONE: Zvezda rutinski savladala Čukarički, debitovao Falćineli, mrlju na sjajan duel bacile povrede Boaćija i Docića (VIDEO)

Objavljeno: 11.09.20 u 20:54

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u derbiju 7. kola Superlige Srbije ekipu Čukaričkog na Banovom Brdu rezultatom 1:3.

Izabranici Dejana Stankovića, na taj način su napravili sjajnu uvertiru za meč sezone koji igraju u sredu (17h) protiv Omonije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

FOTO: FK Crvena zvezda

Već posle nekoliko desetina sekundi sve je moglo da bude drugačije. Eze je u šesnaestercu Zvezde pogodio Boaćija, domaći su tražili penal, ali sudija Lukić ništa nije svirao.

Ubrzo nakon toga usledio je odgovor crveno-belih. Posle centaršuta Kange iz kornera, Boaći je odigrao glavom, lopta se odbila do Milunovića, koji je uspeo da zatrese mrežu domaćih i tako postigne prvi gol u sezoni.

https://www.youtube.com/watch?v=Aa1oTBNNVcg

Tom prilikom Ričmond Boaći se povredio i morao je da napusti igru, a zamenio ga je Aleksa Vukanović.

Prvo poluvreme obeležio je jak i brz tempo, ali nije bilo golova do odlaska na odmor.

Posle 5. minuta nastavka u drugom delu igre Crvena zvezda je rešila pitanje pobednika. Sa ivice kaznenog prostora nakon prodora šutirao je Mirko Ivanić, a lopta ja ne putu do gola zakačila Ćirkovića, koji je pokušao da ga izblokira, ali je zakasnio i samo prevario nemoćnog golmana Petrovića.

https://www.youtube.com/watch?v=mEEwd55JBEc

Samo tri minuta kasnije, domaći su bili u potpunom nokdaunu. Aleksa Vukanović je oboren u šesnaestercu domaćih, a sudija Lukić je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Gelor Kanga, koji je tako postigao prvi gol od povratka u redove crveno-belih.

https://www.youtube.com/watch?v=XSIJ7l_Zwuo

U 60. minutu dogodila je još jedna povreda, ovoga puta veoma neprijatna za kapitena domaćih. Sanogo je najpre udario loptu, a onda je i kramponima kapitena Čukaričkog, Marka Docića po kolenu. Opasan start, za koji je Sanogo dobio žuti karton.

Priliku da debituje na ovom meču imao je Dijego Falćineli. Stanković je novom napadaču crveno-belih pružio priliku u poslednjih 15-ak minuta.

FOTO: FK Crvena zvezda

U finišu meča Čukarički stiže do počasnog gola. Strelac je bio Savić. Sjajan udarac sa distance, čak ni odlični Borjan nije mogao da spreči pogodak domaćina. 

https://www.youtube.com/watch?v=_hoAroI_ioY

Do kraja meča Zvezda je imala priliku za četvrti gol, ali je Spiridonović pogodio stativu, te je duel završen rezultatom 3:1.

Šampion Srbije, nakon sedam odigranih kola ima maksimalan učinak i 21 bod, dok je Čukarički doživeo prvi poraz i ostao na 14 bodova.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter