0
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/printscreen

AKO NEKO ZNA, TO JE ON: Mažič otkrio šta je potrebno svim sudijama!

Objavljeno: 10.09.20 u 10:47

Legendarni srpski sudija Milorad Mažić preselio se na Kipar gde će obučavati tamošnje arbitre.

Jedan od najboljih srpskih sudija svih vremena pre dve godine je sudio finale Lige šampiona između Reala i Liverpula, a sada, na Kipru će svoje iskustvo preneti da na mlade sudije.

– Biću stalni stanovnik Kipra da bih imao stalni kontakt sa ovdašnjim fudbalom i sudijama. Pokušaću da pružim podršku mladim i perspektivnim sudijama kako bi mogli da se poboljšaju. Da budu spremni za suđenje u prvoj kategoriji – rekao je Mažić, koji se skoro penzionisao.

PROČITAJTE JOŠ: EUFORIJA NA ‘MARAKANI’: Novi napadač stiže već danas, a jedna stvar pogotovo raduje sve Delije!

Što se tiče situacije sa sudijama, Mažić tvrdi da je na kipru slično kao i u Srbiji.

Dolazim iz Srbije gde je veliki pritisak na sudijama. Arbitri su u teškoj poziciji i potrebna im je podrška svih, a ne samo Saveza, da bi uspeli u svom radu. Već sam pogledao nekoliko mečeva i smatram da nije stvar u kvalitetu kiparskih sudija, već je u pitanju percepcija i tretman koji oni imaju. Mogu da kažem da sam video više grešaka stranih sudija nego kiparskih. U potpunosti sam usresređen na svoj rad i velikim trudom ćemo pokušati da obzbedimo budućnost kiparske arbitraže – poručio je Mažić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter