2
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

MARKO DOCIĆ: Meč protiv Zvezde je najveći izazov u dosadašnjem toku sezone

Objavljeno: 09.09.20 u 16:15

Prvi meč posle reprezentativne pauze u Superligi Srbije biće i derbi kola, duel dva od tri neporažena tima na Banovom brdu, Čukaričkog i Crvene zvezde koji je na programu u petak od 19 sati.

Crveno-beli su na čelu tabele, sa maksimalnim učinkom, Brđani su trenutno trećeplasirani, jedino što će nedostajati u derbi meču je publika, ali će gledaoci pored malih ekrana imati priliku da uživaju.

Marko Docić, kapiten Brđana, ovu sezonu je sjajno započeo. U prvih šest mečeva postigao je četiri gola, uz to imao je i tri asistencije. Njemu, kao i čitavoj ekipi, ipak će duel protiv Crvene zvezde biti najveći izazov u dosadašnjem toku sezone.

– Uz meč protiv Vojvodine u Novom Sadu, ovo će svakako biti najveći izazov za naš tim u dosadašnjem delu sezone. Gledao sam nekoliko utakmica koje je Crvena zvezda igrala ove sezone, u svima su bili dominantni. Imaju prepoznatljiv stil igre i pre svega dosta individualnog kvaliteta, igrača koji u svakom trenutku mogu da reše meč – kazao je na početku razgovora Marko Docić, kapiten Čukaričkog.

Čukarički je ekipa koja ne zna da se brani, čije opredeljenje je na svakom meču da igra napadački fudbal, a postavlja se pitanje koliko će to biti moguće protiv Crvene zvezde.

– Svakoj utakmici pristupamo sa sto odsto svojih mogućnosti, bilo da je rival Crvena zvezda ili neko iz donjeg dela tabele. Jednostavno, svaka pobeda vredi tri boda, tako da nam je u tom smislu od jednake važnosti predstojeći duel, kao na primer meč protiv Radničkog u Nišu. Znamo da bi zakomplikovali stanje na tabeli u slučaju pobede, ali ne razmišljamo na taj način. Tek je sedmo kolo, idemo utakmicu po utakmicu, a rezultat će doći sam po sebi, kad se dobro radi i igra, kad je dobra atmosfera u ekipi. Svakako da nećemo ništa menjati u našem odnosu prema igri i napadačkom opredelenju, ali smo svesni da ćemo možda biti prinuđeni da se branimo u nekom delu meča. Zvezda je favorit i to je sasvim normalno u takvim okolnostima. Na nama je da pokušamo da „izvršimo pritisak na loptu“, da probamo da budemo što više na protivničkoj polovini – istakao je kapiten Čukaričkog.

PROČITAJTE JOŠ: ON ZNA KAKO SE IGRA PROTIV ČUKE : Veljko Nikolić poručuje – ‘Da obradujemo navijače u petak’

Docić je otkrio i da li bi bio zadovoljan i bodom protiv šampiona Srbije.

– Iskreno, bio bih zadovljan, uvek respektujemo Zvezdu. Ali, i u slučaju da imamo nerešen rezultat, trudićemo se da idemo na pobedu.

Zvezdu očekuje vrlo bitan meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Omonije (sreda 16.09. od 17h), ali Docić smatra da se crveno-beli neće ‘čuvati’ za taj duel.

– Već drugu, treću godinu, Crvena zvezda ima ogroman broj podjednako kvalitetnih igrača, bar 22-23 prvotimca koji u svakom trenutku mogu da odgovore na superligaške zahteve. Zbog toga ne očekujem da kombinuju, iza nas je reprezentativna pauza, verovatno su se dobro odmorili, a imaju i dosta vremena posle naše utakmice za pripremu duela protiv Omonije.

Čak osmorica prvotimaca Čukaričkog imalo je reprezentativne obaveze, četvorica igrača bili su u mladoj selekciji Srbije (Petrović, Kamenović, Birmančević, Šarić), dvojica u selekciji BiH do 21 godine (Kovač i Savić), a po jedan u mladoj selekciji Crne Gore (Rakonjac) i Omladinskoj selekciji Srbije (Lukić). Činjenica je da su belo-crni na taj način bili hendikepirani u pripremi predstojeće utakmice.

– Lepo je što su ti momci igrali u reprezentacijama, to je svakako dobro za njihove karijere i imidž kluba. Ali, nama je napravilo ogromne probleme u pripremi utakmice, s obzirom da je tih osam igrača standardno u našem timu. Pre svega se to odnosi na uigravanje za meč sa Zvezdom i isprobavanje nekih taktičkih elemenata.

Nije se često dešavalo da Čukarički pobeđuje Crvenu zvezdu, od 2006. godine to se dogodilo svega pet puta. Ali, jedan od tih trijumfa ostao je u sećanju svih na Banovom brdu, onaj prethodni iz aprila 2019, kad je zaustavljen niz od 57 mečeva crveno-belih bez poraza.

– Naravno da te utakmice ostaju u sećanju, posebno zbog načina na koji smo pobedili. Bio je to ujedno i vrlo značajan trijumf u borbi za Evropu. Sada je situacija drugačija, tek je sedmo kolo, biće verovatno i mnogo značajnijih mečeva u sezoni. I sada, kao i tada, Čukarički ima dosta igrala koji mogu da naprave razliku, verujemo u svoj kvalitet – optimista je Marko Docić, koji je ove sezone postigao četiri gola u šest mečeva, uz to ima i tri asistencije.

 

 

FOTO: FK Čukarički

0
0

2 Komentara

  1. Razlika u odnosu na sebi ravne, pa i za kljucni prodor na tabeli, jeste upravo u tome da ulovis bod(ove) protiv Zvezde i Partizana, jer ogromna vecina klubova upravo redovno gubi bodove protiv dvojca najvecih.
    Cuka ,ako zeli da definitivno napravi prodor kad vrhu i stekne prednost u odnosu npr na Voshu, TSC, Radnicki Nish,Spartak…. treba da pokusa da osvaja bodove bas protiv dvojca velikih. U prilog im ide cinjenica da je Zvezda mislima na Kipru.
    Samo ostro, jako, odlucno i agresivno i uz MNOGO TRCANJA i rezultat je mnogo blize nego da se taktizira ! Samo velika agresija vodi ka osvajanju bodova,valjda je to MOJIM BRDjANIMA JASNO!?
    Cukarica je uz vas,do pobede!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter