4
Fudbal

FOTO: FSS

TUMBAKOVIĆ NAKON ‘NULE’ PROTIV TURSKE: ‘Nismo mnogo pokazali, ali ovo nije prava slika’

Objavljeno: 07.09.20 u 10:20

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da ‘Orlovi’ nisu mnogo pokazali u meču protiv Turske, ali i da to ‘nije prava slika’.

– Ovo nije prava slika. Optimizam treba da gradimo na pripremi igrača u svojim klubovima i utakmicama koje će imati. Naši igrači nemaju par dana priprema, nijednu utakmicu u poslednjih mesec dana. Ako tražim opravdanje, alibi nikako, onda je to. Očekujem da ćemo biti kvalitetniji kad počnu da uđu u kontinuitet treninga i utakmica. Tada će se forma podići na viši nivo  rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Srbija je u nedelju uveče igrala 0:0 sa Turskom u drugom kolu Lige nacija, tri dana nakon poraza od Rusije.

– Moram da budem realan, nismo mnogo pokazali. Ako ima nešto dobro, pokazali smo kompaktnost i želju da postignemo rezultat. Ali, ostaje problem u samoj organizaciji igre i prepoznatljivosti. Nadam se da će refleksija moje želje biti priprema kroz njihove klubove koja im u ovom momentu nedostaje – kazao je Tumbaković.

PROČITAJTE JOŠ: MARKOVIĆ ŽELJAN IGRE: Fudbaler Partizana se posle pauze vraća na teren!

Srpskom nacionalnom timu sledi oktobarski duel sa Norveškom u baražu za Evropsko prvenstvo.

– Koliko je pre par meseci ta utakmica bila daleko, toliko se sad približila. Ovaj septembarski termin je bio ključan za pripremu i hteli smo da napravimo ambijent i pokušamo da napravimo prepoznatljivost, ideju koja eventualno može da rezultira kada je Norveška u pitanju. Neki detalji u Rusiji su bili mnogo bolji nego danas. Nismo imali tu energiju i prepoznatljivost koju tražim. Drugo poluvreme smo igrali sa igračem manje protiv reprezentacije koja je promenila celu ekipu u odnosu na duel sa Mađarskom pre tri dana i bili su dosta jači nego tada – naveo je selektor.

Tumbaković je rekao je da ‘nema mnogo dilema’ kada je u pitanju sastav za utakmicu sa Norveškom i da je tim koji je pozvan za septembarske duele ‘najbolje što Srbija u ovom trenutku ima’.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Srbija-Turska 0:0 #Srbija #Serbia #Turkey #Turkiye

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: FSS

0
0

4 Komentara

  1. Kakvo je ovo opravdanje? Ispade da smo samo mi nepripremljeni, a ostali su svi spremni. Sta je sa Turcima, koliko su oni uigrani? IZveli ljui rezervni sastav protiv nas, a mi najbolje sto smo mogli. Sto nisi onda Tumbakovicu izveo i ti sastav iz nase lige, posto je vec odigrano 7-8 kola, pa bi imao spremne igrace ili kombinovao tim malo ovi, malo oni? Ovaj Pavlovic je katastrofa za odbranu. U svakom centarsutu igrac koga on cuva ga nadvisi u skoku.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter