0
Fudbal

FOTO: Twitter/printscreen

LIGA NACIJA: Portugal bez Ronalda ‘razbio’ Hrvatsku, Mbape doneo pobedu ‘trikolorima’ u Švedskoj (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.20 u 23:35

Fudbaleri Portugala pobedili su reprezentaciju Hrvatske rezultatom 4:1 u prvom kolu grupe 3 divizije A Lige nacija.

Za Portugal nije nastupao prva zvezda tima Kristijano Ronaldo zbog infekcije na nožnom prstu, ali to nije smetalo njegovim saigračima da slave ubedljiv trijumf.

Hrvatska je u prvom poluvremenu imala sreće što na golu ima sjajnog čuvara mreže Livakovića, te je prvih 45 minuta viđen samo jedan gol.

U 41. minutu bek Mančester sitija Žoao Kanselo je plasiranim udarcem sa 20-ak metara savladao Livakovića, koji je dirao loptu, ali nije uspeo da spreči pogodak.

Prednost je duplirao Diogo Žota u 58. minutu, prvim pogotkom u trećem reprezentativnom meču. Sjajno mu je asistirao Gereiro i igraču Vulverhemptona nije bilo teško da iskontroliše loptu.

U 70. minutu bilo je 3:0 za domaćina. Žoao Feliks se namestio i pogodio sa 20 metara, ali je imao i pomoć golmana gostiju Livakovića, koji nije najbolje intervenisao.  Hrvatska je preko Marcela Brozovića u 87. minutu posle mnogo vremena uputila udarac ka golu domaćeg tima, a u prvom minutu nadoknade gosti su postigli počasni pogodak posle brze akcije Perišića, Rebića i strelca Bruna Petkovića.

Na taj način prekinut je niz Portugalaca od devet uzastopnih mečeva na svom terenu u kojima su sačuvali mrežu iz igre.

Konačan rezultat postavio je Andre Silva koji se najbolje snašao u gužvi ispred gola Hrvatske i iz neposredne blizine po četvrti put savladao Livakovića.

https://www.youtube.com/watch?v=rca3KTZdSkI

 

U okviru iste grupe pobedu je ostvarila i reprezentacija Francuske koja je sa 1:0 bila bolja od Švedske na gostovanju.

Strelac gola odluke bio je Kilijan Mbape u 41. minutu nakon solo prodora.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fSluzpf2qB8

Pobeda ‘trikolora’ je mogla da bude i ubedljivija. U poslednjim sekundama Lindelef je u šesnaestercu faulirao saigrača iz Mančester Junajteda Entoni Marsijala, ali Antoan Grizman je bio veoma neprecizan sa bele tačke, te je Francuska slavila minimalnim rezultatom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter