U slučaju da crveno-beli pobede Omoniju, protivnik u plej-ofu srpskom šampionu biće grčki velikan, Olimpijakos.

Povodom toga, oglasio se trener Olimpijakosa Pedro Martins i istakao da je svestan snage crveno-belih, jer su se te dve ekipe već sastale prošle godine u grupnoj fazi Lige šampiona.


– Igrali smo prijateljski meč sa Omonijom, ali pod drugačijim uslovima za obe ekipe. Stvari su se mnogo promenile. Crvenu zvezdu vrlo dobro poznajemo. Teoretski možemo reći da su stvari lakše, u smislu da poznajemo protivnike, ali ne zaboravimo da smo u potpuno drugoj sezoni i dugačijoj situaciji. Svi timovi žele u Ligu šampiona, to su dva plej-of meča, ko god želi da prođe mora da bude veoma fokusiran i ozbiljan. To moramo da budemo, Olimpijakos kojeg svi poznajemo – rekao je Martins posle žreba.

Ekipa sa Marakane je prošle godine pobedila pirejski klub u Beogradu, a u Atini je izgubila golom sa ‘bele tačke’ u poslednjim trenucima utakmice.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDIN ‘PITBUL’ PREDSTVALJEN U RUSIJI: Jovičić je u Uralu zadužio dres sa brojem 18, a evo kakvi su mu prvi utisci! (VIDEO)

– Teoretski možemo biti favoriti za mnoge timove, ali Crvena zvezda je imala mnogo dobru godinu i tu postoji određeni stepen poteškoća. Biće to dve uravnotežene utakmice i uvereni smo da možemo da prođemo. Ne možemo da imamo preferencije. Sačekaćemo da saznamo ime protivnika i da se pravilno pripremimo za utakmicu. Jasno je da je Olimpijakos tim koji mora da igra u Ligi šampiona i za to se pripremamo. Znamo šta ovo znači za sve – dodao je Martins.

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić