Reprezentacija Srbije u četvrtak (20,45) u Moskvi igra protiv Rusije prvi meč u Ligi B nacija.

Neposredno pred poslednji trening ‘Orlova’ na stadionu Dinama, na video-konferenciji na pitanja novinara odgovarali su selektor Ljubiša Tumbaković i napadač Rubina iz Kazanja, Đorđe Despotović.


Ruske novinare je zanimalo da selektor Tumbaković oceni spremnost srpskih reprezentativaca za prvi meč u ovoj godini.

– To je jedno filozofsko pitanje. Mi treneri imamo uvid u njihovu fizičku pripremu tek kada dođu na pripreme. A oni se trenutno uglavnom nalaze u pripremnom periodu – rekao je selektor Srbije.

Tumbaković je upitan i da li se konsultovao sa Branislavom Ivanovićem zbog toga što veliki broj njegovih doskorašnjih saigrača iz Zenita nastupa za selekciju Rusije, a i Đorđe Despotivić igra za Rubin iz Kazanja.

– Ne, nisam imao kontakt sa Ivanovićem, nisam razgovarao ni sa Despotovićem o tome, i to ne radim. Imamo svoju skauting službu, pratili smo njihove igrače i mislim da imamo uvid u njihovu formu i način igre.

O kvalitetima i snazi ruske reprezentacije…

– Oni su jako dobra reprezentacija koja je svoj kvalitet pokazala na Svetskom prvnetvu. Imaju zajednoištvo, iskustvo, igrače koji se nalaze u zrelim, lepim godinama. Sigurno su trenutno jedna od ponajboljih reprezentacija – rekao je Tumbaković.

Golovin i Mirančuk neće igrati zbog povreda, pa je selektor ‘orlova’ upitan da li to i koliko olakšava stvari selekciji Srbije.

– Oni su sjajni igrači, sigurno će puno nedostajati, ali ruska reprezentacija ima mnogo dobrih igrača koji sve mogu da nadomeste i sigurno da nam neće biti lako.

Kakvu reprezentaciju Srbije možemo očekivati na stadionu Dinama?

– Neću to naravno reći, to je deo naše strategije.Kada sve prođe imaćemo konferenciju pa možemo da pričamo o svemu – zaključio je selektor Tumbaković.

 

 

FOTO: FSS