0
Evropske lige

OGLASILA SE LA LIGA: Ovo je jedini način da Lionel Mesi napusti Barselonu!

Objavljeno: 30.08.20 u 21:50

Čitava Španija se podigla na noge zbog Lionela Mesija! Argentinac je odlučio da napusti Barselonu, a ostaje da se vidi hoće li se to stvarno desiti i na koji način.

Razne informacije kruže da li Mesi može da ode kao slobodan igra. La Liga je u jeku svih napisa izdala saopštenje na zvaničnom sajtu u kome navodi dve ključne stavke – Barselonin ugovor sa igračem je apsolutno validan do 2021. godine i da u istom stoji otkupna klauzula od 700.000.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ: PAO MU MRAK NA OČI: Savo Milošević totalno izgubio živce i gađao sudiju, a potom zaradio isključenje (VIDEO)

To znači da bi Mesi morao da plati svoju slobodu najneverovatnijom sumom novca da bi mogao da ode u drugi klub bez obeštećenja.

U jeku različitih interpretacija, od kojih su mnoge kontradiktorne, koje su se pojavile u medijima poslednjih dana, a vezano za ugovorni status Lionela Mesija u Barseloni, La Liga je spremna da razjasni kompletnu situaciju. Mesijev ugovor u Barseloni je na snazi i ima raskidajuću klauzulu koja je aktivna prema članu 16 Kraljevskog dekreta 1006/1985, od 26. juna, a ista reguliše posebnu vezu zaposlenog i kluba. U skladu sa ovom regulativom, La Liga neće ukloniti igrača sa spiska registrovanih igrača u federaciji ako se prethodno ne plati suma koja je upisana u ugovoru kao klauzula – stoji u saopštenju La Lige.

Prema slovu ovog saopštenja Mesi ne može da ode kao slobodan igrač i to znači da Barselonu može da napusti samo u slučaju da neko ponudi pomenutu cifru, čak tri puta veću nego što je PSŽ iskreširao kada je doveo Nejmara, a ona je iznosila 222.000.000 evra.

Predsednik Katalanoca Đosep Marija Bartomeu je istakao da je Mesi u najozbiljnijim planovima Ronalda Kumana. Pripreme su počele danas, sezona startuje 12. septembra.

Ostaje da se vidi kako će se završtiti saga oko jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Nema nikakve dileme da će to biti glavna tema letnjeg prelaznog roka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter