0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA IMA ČIME DA SE POHVALI: Deset bisera crveno-belih u reprezentaciji

Objavljeno: 28.08.20 u 17:10

Posle dužeg vremena, ponovo će se okupiti mlada i omladinska reprezentacija Srbije, a čak deset Zvezdinih fudbalera našlo se na dva spiska selektora.

Deo mlade reprezentacije za kvalifikacione mečeve protiv Letonije u gostima (4. septembar) i Bugarske kod kuće (8. septembar) biće Njegoš Petrović, Veljko Nikolić i Željko Gavrić.

Cilj naše reprezentacije do 21 godine je plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine u Sloveniji i Mađarskoj. Do sada su talentovani srpski fudbaleri na šest mečeva osvojili sedam bodova i nalaze se na četvrtom mestu u grupi, iza Rusije, Poljske i Bugarske.

Petrović je do sada nastupio osam puta za naš nacionalni tim, Gavrić je to učinio dva puta, a Nikolić će imati priliku da u utakmicama koje slede upiše prve minute u mladoj reprezentaciji, što je logičan sled događaja, s obzirom da je mladi vezista, kao i dvojica saigrača sa spiska, prošao sve juniorske selekcije Srbije.

Spisak za mini-pripreme objavio je i selektor omladinske reprezentacije Milan Lešnjak, a fudbaleri će trenirati u Kovilovu od 31. avgustu do 5. septembra. Na njemu se nalazi sedam bisera crveno-belih rođenih 2001. i 2002. godine. To su prvotimci Crvene zvezde – Strahinja Eraković i Andrija Radulović, kao i petorica fudbalera koji su na kaljenju u superligaških i prvoligaškim ekipama. Nikola Stajić i Aleksandar Lukić su u Grafičaru, Andrija Katić je u Budućnosti iz Dobanovaca, Martin Novaković je u Radu i Mateja Stojanović je u Žarkovu, a svi su odavno standardni reprezentativci.

 

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter