0
Evropske lige

SUROV ODGOVOR BARSELONE: Evo šta su Katalonci poručili Mesiju!

Objavljeno: 28.08.20 u 21:25

Lionel Mesi očajnički želi da ode iz Barselone, ali istovremeno hoće i da taj rastanak bude prijateljski sa klubom kojem je dao sve, da se ne raziđe s Kataloncima na ružan način.

Argentinac je navodno sve bliži Mančester Sitiju, ali prvo mora da reši pravnu zavrzlamu s aktuelnim klubom.

Naime, Mesi je imao klauzulu u ugovoru prema kojoj je do kraja prošle sezone, odnosno 31. jula, mogao da ode kao slobodan igrač. Nakon toga mu je ugovor automatski produžen do leta 2021. uz odštetnu klauzulu od 700 miliona evra.

Niko realno nije ni očekivao da će Mesi klauzulu o odlasku zaista iskoristiti, ali nakon senzacionalne najave da odlazi iz kluba Mesijevi agenti pokušavaju da ospore tu stavku iz ugovora.

PROČITAJTE JOŠ: I DALJE ŽELE MESIJA: Italijanski gigant ne odustaje od Argentinca!

FIFA je zbog krize s korona virusom minulu sezonu produžila do 31. avgusta pa Mesijevi advokati tvrde da to znači i da je i klauzula o besplatnom odlasku automatski produžena do tog datuma, odnosno da Argentinac i sada može da ode kao slobodan igrač.

Kako bi izgladio odnose sa klubom, Mesi je navodno pozvao čelnike Barselone na sastanak kako bi svi na kraju imali koristi. U prevodu, Mesi bi verovatno pristao na varijantu da Barsa prihvati neku razumnu odštetu (od 300 miliona evra) koju bi onda neko, odnosno u ovom slučaju Mančester Siti, platio.

Međutim, španska ‘Marka’ javlja da je Barselona poručila Mesiju da jedino o čemu može da priča sa njima je novi ugovor, budući da klub i dalje želi da Mesi na Nou Kampu završi karijeru.

– Ili to ili nema nikakvog sastanka – navodno mu je poručila Barselona i sve je izvesnije da će se posle 20 godina međusobne ljubavi Mesi i Katalonci rastati na sudu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MESI NAJBLIŽI MANČESTER SITIJU! Katalonski radio tvrdi da je Pep Gvardiola uticao na odluku Mesija da zatraži transfer iz Barselone jer mu je obećao vodeću ulogu u svom Mančester Sitiju. Navodno, Mesi je zvao Pepa koji se odmara pre nekoliko dana telefonom i rekao mu da želi ponovo da osvaja titule i igra prvoklasni fudbal. Gvardiola mu je odgovorio da bi voleo da ponovo sarađuju, ali da Mančester Siti ima ograničen budžet za pojačanja od 300 miliona evra i da je to limit koji Građani ne mogu da probiju. Mesi i Gvardiola su sarađivali u Barseloni u periodu od 2008. do 2012, a mnogi smatraju da je ta ekipa Blaugrane bila najbolja, odnosno najdominantnija u istoriji fudbala. #Messi #ManCity #Barcelona #Inter

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter